Livsstil

Her er de sorte huller i Danmarks mobilnet

Hvis du har en mobiltelefon, så er du sikkert også bekendt med de hamrende irriterende udfald, som man af og til kan opleve, når man rejser rundt i Danmark.

Dækningen er nemlig ikke lige god overalt i landet, hvilket blev fremstillet i søndagens Go'Morgen Danmark. Her kunne seerne skrive ind med deres eksempler på såkaldte "sorte huller", steder i landet hvor der er dårlig mobildækning.

Der vil altid være dårlig dækning

Direktør i telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, var inviteret i studiet for at kommentere på de mange udfald, hvor især Djursland, Thy, Vejlefjord og Kystbanestrækningen i Hovedstadsomårdet er særligt hårdt ramt.

"Det overrasker mig ikke. Det hører vi ofte. Det skyldes, at man nogen steder bor et stykke væk fra antennerne, og så kan der være lokale forhold, der forstyrrer", siger Jakob Willer, der ikke kan love, at de sorte huller vil forsvinde i den nærmeste fremtid.

"Vi kommer ud flere og flere steder, men du vil altid kunne finde et sted, hvor der er dårlig dækning".

Tjek din egen antenne

Ifølge Jakob Willer, så kan du selv gøre noget for at få en bedre dækning. Det er nemlig ikke udelukkende antenneforholdene, der har indflydelse på, hvor god din forbindelse er. Antennen i din mobiltelefon har også en betydning.

"Vi kan se henover tid, at der er en del brugere, der oplever at dækningen i danmark er blevet dårligere, og det er sket samtidig med at der er kommet flere smartphones på markedet", fortalte Jakob Willer.

Se hele interviewet med Jakob Willer, og se hvordan de sorte huller fordeler sig på Danmarkskortet i videoen øverst i denne artikel.