Urimelig forskel på bedste og værste autostole

FDM har netop testet 17 autostole, og resultatet viser, at der er urimelig stor forskel på markedets bedste og værste stole.

Som forbruger kan det være svært at finde rundt i junglen af autostole - for selv om to autostole umiddelbart kan synes identiske, kan der være stor forskel på både sikkerhed og kvalitet. Det fortæller FDM i forbindelse med deres test.

FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen er da heller ikke i tvivl om, at man bør sætte sig grundigt ind i de forskellige autostoles kvaliteter, eller mangel på samme, inden man skal ud at investere i stolen til familiens yngste.

"Man må ikke gå på kompromis, når det gælder autostole og børns sikkerhed i bilen. Heldigvis bliver kvaliteten af markedets bedste stole stadig bedre, men som vores seneste test viser, falder mange også igennem. Ikke mindst i forhold til sikkerhed og fund af skadelige stoffer. Det er et problem for forbrugerne, at forskellen på de bedste og dårligste stole er så stor, og mange autostole viser sig langt fra at være så sikre, som de giver sig indtryk af," siger Søren W. Rasmussen.

En klar vinder

FDM har testet autostole inden for tre forskellige vægtklasser: Op til 13 kg. (0-18 mdr.), 9-18 kg. (9 mdr.-4 år) og op til 36 kg. (4-12 år).

Testen viser, at der er en klar vinder: Cybex indtager førstepladsen i alle tre vægtklasser.

Hvilke mærker, der indplacerer sig på de øvrige pladser i den omfattende test, kan du se på FDMs hjemmeside ved at følge linket i boksen.