Livsstil

Det er snavs, der får dine bilruder til at dugge

En biltur bag duggede ruder kan være en ubehagelig og farlig oplevelse - for duggen tager dit udsyn og gør det vanskeligt for dig at orientere dig i trafikken.

Men hvor kommer duggen fra, og hvordan undgår du den?

"Du skal starte med at vaske ruderne indvendigt. Det er nemlig skidt og snavs på ruden, der binder fugten og får ruden til at dugge," fortæller teknisk konsulent hos FDM, Jacob Mortensen, til tv2.dk.

"Og så skal du sørge for, at der ikke ligger skidt på bilmåtterne. Det er nemlig også med til at binde fugten inde i kabinen," fortsætter han.

Udover det kan klimaanlæggets tørre luft også være med til at fjerne fugten i kabinen.

Snavset driller også bildøren

Snavs og skidt er ikke kun medvirkende til duggede ruder. Det er også en del af forklaringen på, hvorfor din bildør fryser fast:

"For at sikre at din bildør ikke fryser fast, skal du vaske gummilisterne grundigt af, så alt snavs er væk. Det er nemlig, ligesom med ruderne, snavset, der binder fugten, og det er fugten, der får døren til en fryse fast. Når listerne er rene og tørre, skal du smøre dem med en silikonestift. Så har du gjort dit til at dine døre vil åbne i kulden," siger Jacob Mortensen til tv2.dk.

Du finder flere gode råd til, hvordan du gør din bil vinterklar på FDMs hjemmeside ved at følge linket i boksen.