Livsstil

Mødre lyver over for andre mødre, børn og jordemoderen

For at fremstå som den perfekte forælder indrømmer mange mødre, at de lyver om deres egne evner som forælder - mange mødre føler endda afsky over for deres egne børn og har et favorit-barn

Over halvdelen af de adspurgte mødre indrømmer, at presset for at fremstå som den perfekte mor har fået dem til at lyve omkring deres erfaringer som forælder frem for at indrømme over for andre mødre og fædre, at de ikke har gjort alt lige efter bogen.

Det viser en ny britisk undersøgelse foretaget af BabyCentre, der er et af verdens førende rådgivningscentre for gravide og forældre.

"At være forælder er hårdt arbejde. Vi kæmper alle på et eller andet tidspunkt. Jeg tror ikke, at mødre bør have dårlig samvittighed over at indrømme, hvis de springer over, hvor gærdet er lavest," siger international chefredaktør Sasha Miller fra Babycentre.

Lyver over for jordemoderen

Samtidig viser undersøgelsen også, at det ikke kun er over for andre mødre, der bliver løjet. Hver tredje har også løjet over for jordemoderen eller sundhedsplejersken.

Sasha Miller synes, det interessante ved undersøgelsen er, at mødre gerne vil dele alt, når de diskuterer på internettet, men når de mødes ansigt til ansigt med andre forældre og venner, lyver de for at opretholde et indtryk af at være perfekt.

"Man kan være anonym i den virtuelle verden, så det er nemmere at være ærlig, og det får dig til at føle meget bedre, når man finder ud af, at man ikke er alene," fortæller Sasha Miller.

Foretrækker det ene barn over et andet

Den britiske undersøgelse viser også, at 40 procent af mødre på et tidspunkt har følt afsky over for deres børn, og lige så mange mødre indrømmer, at de har foretrukket et af deres børn over et andet.

Det gør mødre - selv om de måske ikke vil indrømme det

9 ud af 10 mødre bruger fjernsynet til at få børnene til at tie stille

Hver tredje har erstattet godnathistorien med et tv-program.

I 20 procent af familierne får børnene slik og chokolade til aftensmad.

53 procent af mødrene har løjet over for andre forældre om deres evner som forælder

32 procent af mødrene føler, at de er nødt til at pynte på tingene over for jordemoderen eller sundhedsplejersken.

71 procent af mødrene indrømmer, at de har løjet over for deres børn for at komme nemmere igennem dagen

Kilde: Babycentre

Blandt de mødre, der har et arbejde, erkender tre ud af fire, at de har følt sig lettet over at skulle tilbage på arbejde mandag morgen.

Du kan se flere resultater fra undersøgelsen i faktaboksen til højre i artiklen.