Sådan slipper du for en tiliset forrude

Der er glatte veje og 0 grader flere steder i landet mandag morgen, melder TV 2 Vejret. Så pas på glatte veje og vær opmærksom på, at din forrude kan være tiliset. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du undgår det.

Det er tidlig morgen, frostvejr, du har travlt, og din bilrude er iset til. Argh - irritationen er til at tage og føle på.

Hvad kan du gøre for at undgå den situation, som alle bilejere kender og hader?

"Først og fremmest kan det ikke anbefales at ty til tricket med en spand varmt vand på ruden. Hvis du gør det, risikerer du at give ruden så stort et chok, at den simpelthen revner," fortæller teknisk konsulent hos FDM, Jacob Mortensen til tv2.dk.

En hjemmelavet spray kan gøre jobbet

"I stedet kan du spraye på ruden med frostsikret sprinklervæske. Det er ikke miljøskadeligt på samme måde som andre spray-produkter, du kan købe til samme formål. Når du har sprayet, kan du hurtigt skrabe isen af med din isskraber," siger Jacob Mortensen.

Men i stedet for at slås med isen, kan du også vælge at gøre arbejdet, inden bilen er iset til - så slipper du for travle morgener:

"Hvis du vil undgå at spraye og skrabe, kan du købe et dækken til din forrude. Så er du sikker på, at dine ruder er isfri, og du kan hurtigt komme afsted om morgenen," fortsætter han.