Livsstil

Guide: Tre storbyer du skal besøge i julen

Hvis du pønser på en juletur med kæresten eller hele familien, kommer her tre gode bud på, hvor du skal tage hen.

Leon Birdi, der er konsulent ved Hotelbooster, foreslår en juletur til en af følgende tre storbyer:

Berlin

"Berlin har over 50 julemarkeder spredt over hele byen, og især er markedet ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Kufürstendamm værd at besøge. Markederne har 4 millioner besøgende, så det er altså meget populært - og julet."

Berlin er nem at komme til - og rundt i. Man kan køre dertil på en halv dag eller tage et fly. Lufthavnen ligger inde midt i byen. Og når man er der, er det hurtigt at komme rundt med undergrundsbanen.

Stockholm

"Det der er ved Stockholm, er at de, ligesom i Aarhus, har en gammel bydel, Gamla Stan. Og når så det sner lidt, og der er lidt julelys, så er det bare så julet, også med dette gamle over 100 år gamle museum, Skansen, der er det danske svar på Frilandsmuseet."

Det kan svare sig at tage de svenske ekspresstog til Stockholm. De kører fra København, og det tager omkring seks timer, mens man kan nyde udsigten tíl det svenske landskab.

Rom

"Rom er jo et katolsk land, så der er ikke bare gran og nisser - der er også engle, krybbespil og alt muligt. Der er en milliard mennesker dernede i julen, men det er virkeligt hyggeligt. Og det er jo ikke som i Danmark, hvor alting lukker: I Rom er der næsten åbent hele natten. Det er nok meget svært, men man kan faktisk bestille billet til midnatsmesse med Paven juleaften."

I Rom er det vigtigt at bo i centrum, for infrfastrukturen er ikke optimal, så man skal kunne gå rundt.

Hør mere om de tre byer, og hvad en juleweekend i Europa kan koste, i klippet herover.