Livsstil

Sådan overlever din cykel vintervejret

Vinteren er over os. Men er du en af dem, der trodser vind og vejr og stadig tager cyklen, så kig med her og få tips til at gøre jernhesten vinterklar.

Trods det lunefulde danske vejr springer en stor flok danskere hver dag hele året rundt op på cyklen, når de skal fra a til b. Og her sætter hverken blæst og regn, mørke og kulde eller sne og slud en kæp i hjulet for de hærdede cyklister.

For at optimere din cykels chancer for også at overleve det omskiftelige vejr og komme helskindet gennem den forestående vinter, er der en række ting, du kan gøre for at hjælpe den godt på vej. Der er nemlig mange ting, du bør fikse, så cyklen kan klare vinteren.

Nedenfor giver cykelmekaniker Martin Sylvest dig tips til, hvordan du får gjort din cykel klar til vinteren

Gør cyklen vinterklar

Med vinteren følger frost, fugt og salt. Mens frosten ikke gør skade på din cykel, gør fugten, at den tiltrækker salt og skidt og begynder at ruste. Samtidig gør de fugtige veje, at hjulene på din cykel lettere punkterer.

Derfor er det en god idé at tjekke din cykel igennem nu og sørge for, at kæden er stram, at bremser kabler er fri for smuds, og at cyklen er spændt godt efter. Tjek også dine skærme, så du undgår at blive våd og beskidt og smør alle bevægelige dele - gerne hver anden uge.

Nedenfor finder du en tjekliste over, hvad du skal huske at gøre, mens Martin i indslaget viser, hvordan du gør det:

Tjekliste:-

Kæden skal smøres og strammes

- Bremserne skal renses, smøres og strammes

- Dækkene skal pumpes hver anden uge. Bedre dæktryk er bedre for cyklingen og dækket generelt

- Sadlen skal skiftes, hvis den er hullet

- Cykellygterne skal tjekkes efter. Hvis du vil bruge magnetcykellygter, så lad en cykelsmed montere dem, da det nemt gøres forkert.

(Videoen er fra arkiv)