Livsstil

Undgå julestress: 10 råd til mere tid

December står for døren og for mange mennesker ender måneden med at blive den mest stressende på hele året, men sådan behøver det ikke at være.

Mona Lyngby, coach med speciale i bl.a. stresshåndtering råder dig til at droppe de høje ambitioner, og giver tip til, hvordan du med få klik kan planlægge årets jul, fremgår det af en pressemeddelelse.

1: Bestil pakkekalenderen over nettet

Slip for at suse rundt og finde 24 forskellige gaver, som skal i julesokken om morgenen til dine børn eller partner. På Pakkekalender.dk kan du bestille færdige pakkeløsninger til børn fra 399 kr. og til voksne fra 599 kr. Blandt pakkekalenderene til voksne, finder du også de lidt mere utraditionelle slags som en ølkalender og en bedsteforældrekalender. Der er også mulighed for selv at sammensætte sin pakkekalender med gaver fra 6,95 pr. gave. Levering fra 39 kr.

2. Genbrug adventskransen

Hvis du er ligeglad med granduften, kan det godt betale sig at vælge en adventskrans, du kan bruge igen og igen. Hos Frokenclara.dk, der bl.a. sælger nostalgisk julepynt, kan du købe fire adventsglas beklædt med hessian, blonder og hængemærke med tallene et til fire. Du kan også købe adventstal på tråd eller glas lige til at hænge på de fire bloklys. På den måde bliver du hurtigt klar til 1. søndag i advent hvert år.

3. Køb dine julemadvarer på nettet

Undgå overfyldte og larmende supermarkeder og tunge bæreposer. På online supermarkedet Osuma.dk kan du vælge dine føde-og drikkevarer til julen i ro og mag fra lænestolen. Osuma leverer i hele landet fra 29 kr., og for et lille tillæg sætter de også varerne i køleskabet for dig.

4. Slip for at stå i køkkenet

Får du gæster til julefrokost eller orker du ikke at stå i køkkenet i juledagene, så findes der mange cateringfirmaer, som kan gøre livet nemmere. Hos Menukort.dk leverer de færdigt stegte ænder med hjemmelavet rødkål og sovs lige til at varme; priser fra 499 kr. Du kan også bestille en komplet julebuffet, hvis det er dig, der skal stå for familiejulefrokosten i år.

5: Få juletræet leveret til døren

Slip bekymringerne for, hvordan du skal få tid til at finde årets juletræ og få det transporteret hjem. Hos Juletrae.com kan du vælge, hvilken størrelse din Nordmannsgran skal have, og om den skal være i potte eller på juletræsfod. Levering fra 95 kr. Servicen henvender sig også til firmaer og institutioner, der har mulighed for at leje et færdigpyntet træ og få det afhentet i januar til priser fra 1450 kr.

6: Send julekortet digitalt

Nej, det er ikke det samme som et ægte julekort med kuvert og frimærke, men det er bedre end ingenting, hvis du ikke har tid til at skrive bunkevis af håndskrevne kort. Der findes mange gratis e-julekort, bl.a. Carlsencards.com og Hallmark.com.

7. Del ønskelister og undgå gavebytning

Orker du ikke at bruge tid på at bytte de tre ens parfumer, bøger eller bukser, du fik juleaften? Så kan det nye site Giftmanager.dk være løsningen. Det har en gavekordineringsfunktion, så du kan sikre dig, at folk ikke køber den samme gave til dig eller at du ikke køber noget, som andre allerede har købt til venner eller familie. Det fungerer over email og er helt gratis at tilmelde sig.

8: Undgå kø i boghandlen

Bøger plejer at stå højt på danskernes ønskeseddel til jul, men ved at købe e-bøger eller lydfiler, kan du i år klare bogkøbene på under 10 minutter. Hos Mibook.dk kan du vælge mellem 330.000 forskellige titler, både danske og udenlandske, og få dem leveret direkte i din indbakke. Udover at spare tid, kan du også spare penge (e-bøger er billigere end normale bøger) og være god ved miljøet.

9: Få julekonfekten med posten

Hjemmelavet konfekt er en hyggelig, men også tidskrævende tradition og er det her, du gerne vil spare tid, kan du få tilsendt julegodterne med posten. Hos Chokoladehimlen.dk har de et stort udvalg af kvalitetsjulechokolade, også den lidt utraditionelle slags som lakrids med chokolade, hindbær og sølvstøv eller mandler med chokolade og Jamaica-rom. Pris for en familieæske med chokolade og konfekt fra 199 kr. Levering maks 49 kr.

10: Køb en oplevelse på få minutter

Bruger du meget tid på at tænke over, hvilke gaver du skal finde på i år og synes du julegaveræset er blevet lidt for materialistisk? På Oplevelsesgaver.dk finder du inspiration til en lang række oplevelser, som du kan købe gavekort til. Her er alt fra luksusbrunch for to, ballonflyvning, romantiske slotsophold, årskort til Tivoli, Lamborghini-race, minicruise, cupcake eller sushi kursus til salsa for par.