Livsstil

10 råd når du køber gaver på nettet

Go'december er kalenderen, der hjælper dig med at komme helskindet gennem den travle julemåned. Efterhånden som juledagene skrider frem, kan du via kalenderens felter klikke dig rundt mellem vores artikler, der giver dig gode råd til en sød juletid uden stress og jag. I dag kan du læse om julegavekøb på nettet, imorgen handler det pakker og julekort.

Du skal købe gaver til advent, jul og diverse pakkelege, huske juleanden, alle julefesterne, konfekten, brunkagerne, juletræet og julepynten. Og så lige alt det andet. Der er ikke noget at sige til, at julemåneden kan give sved på panden.

Alle tidsbesparende overspringshandlinger er mere end velkomne. Og derfor kan du med fordel kaste dig over nethandelens glæder og købe dine julegaver på nettet. Men når man har prøvet at stå den 23. december kl. 5 minutter i lukketid for, at købe alle ens julegaver igen, fordi de ikke er nået frem, er der et par nethandel-grundregler, der er gode at kende.

Leveringstiden varierer fra sted til sted, og derfor bør du i julemåneden altid tjekke med webshoppen, om din vare kan nå frem inden jul - især, når du handler i udlandet.

Det ovenstående råd er ét af i alt fem, som den offentlige forbrugerportal Forbrug.dk giver dig på deres hjemmeside - vi har suppleret med yderligere fem trick. Læs med her og bliv lidt klogere på, hvad du skal være opmærksom på, inden du kaster dig over dine julegaveindkøb:

1.

Tjek, hvem du handler med. Er der f.eks. en fysisk adresse?Hold dig fra firmaer, hvis eneste kontaktadresse er en hotmail-adresse. Reelle firmaer har eget domæne med tilhørende mailadresse.

2. Undersøg om du kan få forlænget fortrydelsesretten, hvis det kniber med tiden.

3.

Tjek leveringstiden - kan gaven nå frem? Du skal være opmærksom på, at hvis der ikke er aftalt eller lovet et bestemt leveringstidspunkt, har sælger en frist på 30 dage til levering af varen eller ydelsen (Hvilket kan betyde, at du har travlt allerede nu)

4. Tjek om du kan fortryde købet, hvis det viser sig, at gaven ikke kan nå frem.

5. Tjek hvor nemt eller svært det er at bytte gaven

6. Betal med betalingskort. Tjek at betalingen er krypteret.

7.

Vær ekstra obs. på leveringstiden, hvis du køber gaver i udlandet. Det er muligt, at det danske postvæsen har travlt, men det er intet imod, hvad de har i England, USA og Tyskland, så beregn ekstra tid til levering.Husk også at tage høje for, at vejret kan drille. En snestorm kan lukke lufthavne og forsinke dine gaver betragteligtt

8. Husk at returfragten til udlandet kan være ret høj, hvis gaven skal byttes.

9. Når du beregner prisen, så husk at tage højde for moms og told, hvis du handler i USA.

10.

Husk at indregne ventetid på posthuset, når dine pakker skal hentes. Få dem evt. sendt til din arbejdsplads.

Nethandlen har slået rekord igen i år med online gavekøb, fordi det er så dejligt nemt - og ofte også billigere. Desværre betyder det også, at posten nogle steder dropper levering på adressen, fordi der er for travlt op til jul.

Hvis du alligevel skal stå i kø på posthuset i 2 timer den 22. december, hvor meget tid, har du så reelt sparet?