Livsstil

Når du at sende dine julepakker i tide?

Som en ekstra service har Post Danmark i år valgt at omdele pakker lørdag den 22. december. Det betyder, at sidste frist for indlevering af julens pakker er fredag en 21. december.

Så tag det roligt - du kan nå det endnu. Hvis dine julepakker derimod skal sendes til udlandet skal du være opmærksom på, at der gælder andre regler - og det gælder om at holde tungen lige i munden, for reglerne er lidt kringlede:

Breve og pakker til lande uden for Europa - 6. december:

Breve og pakker, der skal sendes uden for Europa, skulle have været indleveret på posthuset senest den 6. december - løbet er derfor kørt på den front.

Breve og pakker til et europæisk land, der ikke er medlem af EU - 12. december:

Skal dit julebrev eller din julepakke nå frem til en person i et europæisk land, der ikke er medlem af EU, skal du skrive dig datoen den 12. december bag øret (dags dato - så skynd dig).

Breve og pakker til et EU-land samt Island, Norge og Schweiz - 14. december:

Hvis du sender julepost til et EU-land samt Island, Norge eller Schweiz, skal du huske at indlevere din post senest den 14. december.

Desuden skal du være opmærksom på, at det ikke er alt, du må sende med posten - fyrværkeri og parfume er eksempler på ting, du som privat person ikke må sende.