Livsstil

Sådan får du det reneste julehjem

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor er det nu, du skal give dit hjem en ordentlig overhaling med kost og spand.

Selvom de færreste ser frem til hovedrengøringen, så kan det faktisk sagtens lade sig gøre at vende det til noget hyggeligt - hvor hele familien kan deltage.

- Det handler om, at du skal organisere dit arbejde på præcis den måde, der virker mest motiverende for dig. Skru op for musikken, hør en lydbog eller hyg dig i familiens selskab og gør det til en dejlig oplevelse at få ordnet dit hjem, siger hygiejneekspert og lektor Professionshøjskolen Metropol, Michael René til tv2.dk.

Nedenunder her får du hygiejneekspertens bedste råd til din julerengøring:

1. Følg altid brugsanvisningen på apparater og rengøringsmidler.

Go'december

Go'december er kalenderen, der hjælper dig med at komme helskindet gennem den travle julemåned. Efterhånden som juledagene skrider frem, kan du via kalenderens felter klikke dig rundt mellem vores artikler, der giver dig gode råd til en sød juletid uden stress og jag.

2. Brug handsker og skift dem, når de er slidte og hullede.

3. Organiser dit arbejde på den måde, der virker mest motiverende for dig. Begynd med det, du har mest lyst til.

4. Gør rengøringen til noget hyggeligt: Skru op for musikken, hør en lydbog eller inddrag ungerne i rengøringen.

5. Husk: Små skridt hjælper også - hvis du ikke er til den helt store hovedrengøring af eksempelvis hele køleskabet en gang hver fjortende dag, så tør en hylde af, når du alligevel har våde fingre fra opvasken. Så får du det gjort.

6. Skift viskestykker, håndklæder, karklude og opvaskebørster og svampe. Din seneste opvask er ikke renere end din opvaskebørste, dit viskestykke eller din opvaskemaskine.

7. Lad være med at tørre fingre i viskestykket. Brug et håndklæde i stedet.

8. Skift karkluden mindst hver dag, og skyl altid karkluden og hæng den til tørre hver gang, du har brugt den.

9. Skift håndklædet tit: Dine hænder er ikke renere end dit håndklæde.

10. Skift toiletbørsten og opvaskebørsten tit.

11. Når du støvsuger under en hovedrengøring, skal du gøre det ekstra grundigt. Et råd er cirka to til tre minutter på hver kvadratmeter.

12. Luft ud, når du alligevel suser rundt. Der skal luftes ud to til tre om dagen i fem til 10 minutter. En god regel er at lufte ud om morgenen, når du står op, om eftermiddagen, når du kommer hjem og om aftenen efter, du har spist.