Livsstil

Helte-hund uden snude tæver kræften

Hund mistede halvdelen af ansigtet, da den reddede to unge piger fra døden - og nu har den også besejret kræft og hjerteorme

Den filippinske hund Kabang, der mistede sin snude og den øverste del af kæben, da den beskyttede to børn fra en motorcykelulykke i fjor, har besejret kræften og er kommet et skridt nærmere til at få kosmetisk behandling. Det skriver The San Francisco Chronicle.

- Der er ikke nogen tegn på tilbageværende svulster, siger Gina Davis, der er dyrlæge på dyrlægehospitalet i den amerikanske by Davis i delstaten Californien.

Kabang blev verdenskendt i 2011 for at have mistet halvdelen af ansigtet, da hunden angiveligt sprang ud foran en motorcykel, der var på vej til at ramme to unge piger, som var i færd med at passere en landevej i Zamboanga City.

Kræftsygdom og hjerteorme

Hunden forhindrede en dødsulykke eller alvorlig skade på sin ejers datter og niece, men motorcyklens eger berøvede Kabang det meste af ansigtet i ulykken.

På grund af den massive verdensomspændende medieomtale var donationer fra personer fra mere end 20 lande med til at betale for hundens behandling i USA.

Det viste sig senere, at hundens voldsomme sår kun var en del af problemet. Dyrlægerne fandt hjerteorm og en sexuelt overført kræftsygdom.

Logrer med halen

Den firbenede helt har netop afsluttet et seks uger langt behandlingsforløb i Californien.

- Det vil tage en eller to måneder for den til at komme sig over det, før den skal ind og opereres, siger Gina Davis.

- Det er en fantastisk, glad lille hund. Meget venlig. Hun logrer med halen og er blevet tæt knyttet til min dyrlægetekniker, Lisa Sullivan. Overordnet set er vi meget glade for, hvordan det går den. Den er kommet igennem det hele meget godt, fortæller hun.