Livsstil

Tantholdt: Af og til er jeg ved at dø af skræk

Skyderier, raketangreb og præsidentvalg er hverdag for TV 2s korrespondenter, som du fra torsdag aften kan følge i anden sæson af den populære serie "Korrespondenterne".

Rasmus Tantholdt har en arbejdsdag, der adskiller sig fra de fleste andres. Vænner man sig nogensinde til at håndtere de farlige situationer og det pres, der hviler på én?

- Jeg vænner mig ikke til at være i sådan en situation, og det skal man heller ikke. Det er vigtigt, når man tager ud, at man ikke læner sig tilbage og får en laidback holdning til det med sikkerhed. Det er vigtigt altid at være forberedt og at huske at hver enkelt sted og hver enkelt situation er ny og anderledes.

- Jeg er ikke mere modig end andre mennesker

Det er oplagt at forestille sig, at det kræver en særlig psyke at have et job som korrespondet i verdens krigszoner - men Rasmus Tantholdt mener ikke, at han er anderledes end andre:

- Jeg betragter ikke mig selv som mere modig end alle mulige andre. Jeg tror, det handler om ikke at være bange for at blive bange. Nogle gange er jeg ved at dø at skræk, men jeg har valgt at sige ja til, at det er en del af mit arbejde, så ja, jeg er bange en gang i mellem, og det lever jeg med.

Du kan møde TV 2s korrespondenter Rasmus Tantholdt og Simi Jan i indslaget øverst på siden og blandt andet høre, hvordan deres familier har det med deres anderledes og til tider farlige job.