Stop tyven: SĂĄdan sikrer du dig mod indbrud

Hvert år bliver der i Danmark begået op mod 400.000 indbrud. Det svarer til, at der hvert andet minut stjæles fra en af os danskere - en kedelig Europa-rekord.

Mandag morgen starter TV 2 kampagnen "Stop Tyven", hvor vi i en hel uge sætter fokus på indbrud og tyverier.

- Vi er ikke særlig gode til at passe på vores hjem, fortæller sikkerhedsrådgiver hos G4S Louise Røn Petersen.

- Folk bliver overraskede, når det sker for dem, for selvom mange ikke sikrer deres hjem ordentligt, så forestiller de fleste sig, at det kun sker for naboen, fortsætter hun.

Du kan aldrig gardere dig helt mod indbrud, men ved at følge en række enkle råd fra G4S og Det Kriminalpræventive Råd kan du sørge for at være på forkant:

1. Helt enkelt: Lås din dør

2. Sørg for at lukke og sikre alle dine vinduer - soverværelsesvinduet på første sal skal også lukkes, når du ikke er hjemme

3. Udstyr dit hjem med nogle gode lĂĄse

4. Sørg for at dit hjem ser beboeligt ud, brug evt. automatisk tænd-og-sluk-lys og husk at der gerne må rodde lidt

Og nĂĄr du rejser pĂĄ ferie:

1. Fortæl dine naboer, når du er væk i længere tid

2. Bed din nabo om at tømme postkassen, rydde fortovet for sne og at fylde skrald i din skraldespand, mens du er væk

3. Hvis du ikke selv har en ekstra bil at sætte i indkørslen, så bed din nabo om at parkere i din indkørsel med jævne mellemrum

4. Bed din nabo om at tjekke hele vejen rundt om dit hus og at udvise generel opmærksomhed

Læs mere om det nystartede netværk Nabohjælp ved at følge linket i boksen.

Har du lyst til at få besøg af en sikkerhedsrådgiver fra G4S, der kan fortælle dig, hvordan du bedst sikrer dit hjem mod ubudne gæster? Så send en mail til sikkerthjem@tv2.dk og fortæl os hvem du er, hvor du bor og hvorfor du gerne vil have besøg af en sikkerhedsrådgiver. Så kan det være, at du bliver en af de heldige, der får besøg af Louise eller en af de andre sikkerhedsrådgivere.

I videoen øverst på siden kan du høre sikkerhedsrådgiver Louise Røn Petersen fortælle dig om, hvordan du generelt bedst sikrer dit hjem. I videoen nederst på siden kan du møde Lone Harlev fra Det Kriminalpræventive Råd og høre om det nystartede projekt Nabohjælp.