Livsstil

Sådan sætter du dit rod på plads

Er du dårlig til at lægge dine ting på plads, når du har brugt dem, eller roder det bare med ting og sager i dine skuffer? Så er der gode råd at hente i indslaget ovenfor.

Er du en samler, der har svært ved at smide dine ting ud, eller er du bare et stort rodehoved, så er der en række simple råd, der kan hjælpe dig. Det fortæller de to forfatterinder bag bogen 'Sæt dit rod på plads', Stine Marie Nielsen og Charlotte Wieth-Klitgaard.

Rådene kan ikke blot hjælpe dig med at få ryddet op i dine ting, de kan såmænd give dig mere tid til de ting, du virkelig værdsætter i dit liv, mener de to forfatterinder.

Om samleren, der har svært ved at skille sig af med ting, som vedkommende ikke længere bruger, siger Stine Marie Nielsen:

- Samleren er ikke typisk et menneske, der roder. Samleren har det ganske pænt derhjemme. Da er det mere i skabe og skuffer, hvor samleren bare har mange ting. Er man en samler skal man tage stilling til, om man har det i sit liv, man gerne vil have. Bruger jeg mine ting, eller ligger der alt muligt, som jeg gemmer for andres skyld?, eksemplificerer hun.

De to forfatterinder peger på, at der er tre spørgsmål man kan stille sig selv og drage nytte af, uanset hvilket slags rodehoved, man er.

1: Er denne ting, noget jeg rent faktisk bruger? Hvis ikke, så smid den ud.

2: Gør denne ting mit liv lettere?

3: Gør denne ting mig glad?

Få flere tips og tricks til at sætte dit rod på plads ved at klikke på indslaget ovenfor.