Livsstil

Her er 5 ting du ikke må gøre i badet

Intet morgenritual uden et opfriskende bad - sådan tænker de fleste af os. Og så spekulerer vi vel egentlig ikke så meget mere over, hvordan vi skal forholde os til vores bruseniche eller badekar - men det er der faktisk god grund til at gøre.

Ifølge lektor og hygiejneekspert Michael René viser tal fra Dong Energy, at der bruges 25 liter vand på et fem minutters brusebad - endda med en sparebruser.

- Mikroorganismer vokser bedst i fugtige, vandige miljøer med føde. Derfor er det uhyre vigtigt også at holde badet rent og få fjernet kalkrester, skimmel og bakterier fra brusekabinen, siger Michael René til tv2.dk.

Her guider han dig gennem fem ting, som du ikke bør gøre i dit bad - læs med og bliv lidt klogere.

1. Hæld aldrig afkalkningsmiddel direkte på dine fliser

Hæld aldrig afkalkningsmiddel på dine fliser uden at have vådtet fliserne først. Hvis du bare hælder afkalkningsmiddel på fliserne, opløser du fugemassen, og dette vil give grobund for vækst af skimmelsvampe og andet utøj mellem fliserne.

2. Bad aldrig dit spædbarn uden en efterfølgende rengøring

Når du bader dit spædbarn, så husk at rengøre kabinen eller karret - tør af med varmt vand og sæbe eller skrub med Rodalon, så eliminerer du nemt de eventuelle fækale bakterier, der måtte sidde i kabinen eller karret. Hvis du ikke gør det, risikerer du at hoppe i brusekabinen dagen efter sammen med fækale rester fra badet dagen før.

3. Lad aldrig dit badeforhæng tørre op af væggen

Når vi har været i bad, så trækker vi alle det våde forhæng fra, men lader vi det våde forhæng hænge tæt op ad væggen kan det give grobund for en række uønskede naturligt forekommende skimmelsvampe, og det medfører mørkt eller sort skimmelsvampevækst i fugerne mellem dine fliser eller på dit badeforhæng. Forudsat at disse sorte fuger ikke har spredt sig dybt ind i din badeværelsesvæg kan du nemt fjerne det med rodalon. Sørg altid for at dit forhæng kan få luft og har mulighed for at tørre ordentligt.

4. Bland aldrig klor og syre (eks. afkalkningsmiddel)

Bland aldrig klor og syre i brusekabinen, da det medfører giftige klordampe. Hold disse to midler adskilt i husholdningen, så er du sikret, at du ikke en tidlig morgen kommer til at blande de to midler, fordi du både vil afkalke og fjerne skimmel med klorholdige midler på samme tid.

5. Undlad aldrig at afkalke din bruser

Der løber rigtig meget vand igennem bruseren, og der aflejres ligeledes rigtig meget kalk i dit bruserhoved. Det medfører, at gennemløbet stoppes, og at trykket stiger i bruserhovedet. Så hvis du ikke afkalker din bruser efter behov, det vil sige når gennemløbet af vand er reduceret og vandet løber langsommere igennem end vanligt, så kan du på grund af det høje tryk i værste fald ødelægge dit bruserhoved. Afkalk bruseren efter behov, så kan du tage et bad uden at skulle have besøg af håndværkere.