Livsstil

Sådan bruger du sneen - og sparer penge

Er det indvendige af din fryser ligeså sneklædt, som store dele af Danmark er i øjeblikket, så er det nu du skal tage dig sammen og få den afrimet - der er nemlig penge og energi at spare.

Det koster alt for meget, at holde din fryser kold, hvis den er rimet til. Så trænger den til en afrimning, så udnyt frostvejret til at få det gjort nu og spar penge på elregningen.

- Vejret tilbyder nu en god mulighed for en enkelt og let afrimning af fryseren uden det helt store set-up med isterningposer og et overfyldt køleskab med køle- og frostvarer. Så brug sneen fornuftigt, det er gratis energi, lyder opfordringen fra lektor i fødevarevidenskab Michael René.

Og den følges nedenfor op med gode råd til, hvordan du nemmest og bedst forvalter opgaven og får det fulde udbytte af det kolde danske snevejr.

3 trin: Sådan afrimer du fryseren

1. Fyld først alle frostvarer fra fryseren ned i en eller to store sække. Bind en god knude og sæt den sorte sæk ud i sneen. Sørg for at alle frostvarerne i posen har tæt kontakt med sneen, skovl gerne et lag sne ovenpå de lukkede frostposer. Der må bare ikke komme jord på dine frostvarer.

2. Sluk fryseren, lad isen smelte, opsaml vandet og vask fryseren af med en blød klud eller svamp dyppet i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl efter med koldt vand. Lad fryseren tørre og tænd den igen.

3. Når fryseren er kølet ned igen, så hent dine frostvarer ude i sneen og sæt dem tilbage i din fryser.