Livsstil

- Jeg får at vide, at kvinder ikke kan være sjove

Kvinder må godt være både grimme og sjove, mener Trine Gadeberg, aktuel i showet City Singler med Sofie Lassen-Kahlke, Anne Louise Hassing og Kaya Brüel.

Ordene er Trine Gadebergs. Hun er drivkraften bag showet City Singler, hvor de mindre charmerende sider ved et kvindeliv bliver luftet. Iført hæle og push-up underholder hun sammen med sine "medsingler" om skedesvamp, fødsler og hængebryster. Hun synes, der er en pointe i at vise hud. Det er ikke bare et billigt trick.

- God humor er, når man ikke er bange for at tage pis på sig selv. Jeg synes, det er absolut sjovest at håne sig selv fremfor at håne andre. Vi kunne godt have lavet et feministisk show, om at mænd er idioter, men vi er idioter nok selv, og jeg synes, det var sjovest at gribe i egen barm - bogstavelig talt, siger Trine Gadeberg.

For tiden turnerer hun Danmark tyndt med showet City Singler - Frækkere i 2'eren sammen med sine tre medsammensvorne på scenen, Sofie Lassen-Kahlke, Anne Louise Hassing og Kaya Brüel. I showet bliver publikum forkælet med diverse sjofle sange, sketches om kvinder i penible situationer, fødsler, uheldige tattoveringer og håbløse ægtefæller krydret med tungekys og burkaer. Nogle har kaldt det et feminint svar på Ørkenens Sønner.

- Vi står jo ikke og synger barbershop (musikgenre baseret på vokalharmonier, red.), vi siger det råt for usødet. Skedesvamp! Og så skriver vi en sang om det, og pakker det ikke ind på nogen måde. Jeg synes, vi er langt mere bramfri og skurvognsagtige. Og det er vi jo også virkeligheden. Kvinder er langt mere detaljerede. F.eks når vi snakker om vores kærester og vores ægtefæller, om sexen i går osv., siger Trine Gadeberg.

Vil ikke sidestilles med mænd

Idéen til showet udsprang i bund og af, at hun følte sig provokeret af den branche, hun selv er en del af.

- Jeg har lavet mange revyer og flere gange fået at vide, at en vittighed var for plat, og at en mand hellere måtte tage den, fordi det falder til jorden, hvis kvinder står og er grimme. Jeg har længe nok - og får stadig væk - at vide, at kvinder ikke kan være sjove. Det provokerer mig helt vildt, siger hun.

Til åbningsnummeret på andet show lægger de fire kvinder ud med et nummer, der kunne gøre Christina Aguilera og Pink til skamme i deres Lady Marmalade-video. Iført selvsiddende netstrømper, lange handsker og corsager slanger de sig på sorte stole. Det hele oser af sex og carbaret. Men hvorfor er det nødvendigt at vise så meget hud?

- Jeg vil stadig gerne have lov til at have nogle høje stilletter på og se pisse godt ud, fordi det er en del af kvinders liv. Vi har jo pyntet os siden stenalderen, og det ligger bare i os ligesom jagtgenet hos mænd. Og det gør det uanset kampen om ligestilling og fælles krav. Der er forskel på mænd og kvinder og i stedet for at bekæmpe det, synes jeg, vi skal fremelske det, siger Trine Gadeberg og mener ikke showet ville stå i et bedre lys, hvis de havde været klædt i jakkesæt eller sort:

- Hvis jeg skulle lave stand-up, så skulle det heller ikke være på mandens præmisser, bare fordi folk synes, mænd er sjove. Det, synes jeg, er fejlen. Mænd er langt bedre til at blive på deres egen banehalvdel, og det skal kvinder også være, siger hun.

Blufærdigheden over styr

I showet beskæftiger de sig med flere tåkrummende emner, som bliver bredt ud for publikum. Der bliver spillet Michael Jackson på G-strenge og danset rundt i lidt for stramt lak og læder. Men selvom det virker som en meget naturlig ting for Trine Gadeberg at beskæftige sig med prækære og provokerende emner, så har hun faktisk måtte tage et gevaldigt tilløb.

- Privat er jeg meget blufærdig. Jeg synes eksempelvis ikke, det er sjovt at gå i svømmehal og stå der med andre kvinder og være helt nøgen. Det har jeg ikke et naturligt forhold til, men på scenen er det anderledes, og i det her show er det helt anderledes. Efter første show kunne jeg fornemme, at publikum var klar på, at vi skulle gå længere. De skreg jo af grin over de grænseoverskridende ting, siger Trine Gadeberg

Sammen har de fire kvinder derfor taget den et skridt længere.

- I det her show er det grænseoverskridende at kysse Anne-Louise (Hassing, red.) i over et minut. Det virker, men det har krævet meget. Det er eksempelvis også en lang rejse for mig at gå ind og lave "Bettina og Bettina" (sketch med to kvinder, der optræder med sexshows, red.). Det lavede vi også i det første show, hvor de poledansede. Men nu er det SM og kors og næsten ingen tøj. Men vi har jo sluppet hæmingerne, så der er ikke så meget at gøre, siger Trine Gadeberg, der også synes, det var ekstra krævende at skulle sidde på toilettet foran publikum. Men hun mener, det er det værd.

- Jeg synes, vi har ramt ind i en bølge af mere kvindebåret humor ligesom i filmen Bridesmaids. Lige nu føler jeg, vi kan alt, siger Trine Gadeberg og slutter:

- Så venter jeg bare på, at jeg en dag bliver så kendt, at ALT for damerne ringer og siger, at nu skal jeg vise min garderobe frem i klædeskabet, for det har alle de andre tøser gjort.

Lige nu turnerer City Singler rundet i hele landet med deres show.