Livsstil

Lystfiskeri: 5 bedste råd til at fange hornfisk

I klippet kan du se, Cecilie Hother hoppe i vaders, og få gode råd til, hvilket grej, du skal have, hvis du vil i gang med at fiske

Lige nu er den bedste tid til at fange lækre hornfisk. De kan næsten fanges overalt langs kysterne lige nu. Chefredaktør på lystfiskermagasinet Fisk & Fri, Jens Bursell, deler ud af sine hemmelige tips og tricks til at fange den lange slanke fisk.

1. De bedste fiskepladser til hornfisk er ofte smalle strømsatte passager, fx et snævert sund, en strøm- eller sejlrende samt under en bro, hvor fiskene skal passere på deres vandring ind eller ud af de indre danske farvande. Odder og pynter er også tit gode, men i praksis kan fiskene fanges næsten overalt langs kysterne lige nu.

2. Vil man fiske med blink, er det oplagt at montere den med "Silkekrogen" - et bundt silketråde, hvor man slet ikke behøver en rigtig krog, fordi trådene filtrer sig ind i hornfiskens mange fine tænder. Så behøver man ikke være nervøs for, at børn skal få kroge i fingrene eller at der kommer bundhug.

3. På dage, hvor fiskeriet går lidt trægt er den mest effektive metode ofte medefiskeri, eksempelvis en strimmel sildefilet på en enkeltkrog fisket cirka en meter under et såkaldt bombardaflåd, som trækkes gennem vandet.

4. Fisken aflives lettest og mest skånsomt ved at brække nakken bagover på fisken eller ved at give den et hårdt gok bag øjnene med en sten eller lignende.

5. Hornfisk kan tilberedes på et utal af måder. Min favorit er simpel: Smørstegte hornfisk med salt, peber og persille samt nye kartofler akkompagneret af bitter øltype fx Jacobsen Extra. 

I klippet kan du se, Cecilie Hother hoppe i vaders, og få gode råd til, hvilket grej, du skal have, hvis du vil i gang med at fiske