Sådan skulle Jim Lyngvild undskylde

16x9

Det er lidt en speget sag.

Det er lidt en speget sag. Først kaldte modeekspert og homoseksuel Jim Lyngvild folk, der piver, når de skal have en tatovering for ’bøssekarle’.

Så ville Copenhagen Pride, der hvert år arrangører Pride paraden i København, have Jim Lyngvild, der er vært for paraden, til at undskylde for brugen af ordet.

Så skrev Jim Lyngvild en ’undskyldning’, men den var Copenhagen Pride ikke tilfreds med. I stedet skrev de deres egen ’undskyldning’ i Jim Lyngvilds navn.

Og nu har en meget vred Jim Lyngvild, der mener, at organisationen bruger ’middelalderlige metoder’, når de skriver undskyldninger i andres navn, afbrudt samarbejdet med Copenhagen Pride.

Nu kan tv2.dk så bringe den undskyldning, som Copenhagen Pride havde skrevet på vegne af modeeksperten. I den skriver Copenhagen Pride blandt andet:

’Efter at have set mine udtalelser på skrift og de efterfølgende kommentarer herpå, går det op for mig at det er forkert at sidestille det at vise svaghed eller "piveri" med homoseksualitet og i denne sammenhæng bruge ordet bøssekarle.’

Og:

’Jeg har hjertet på det rette sted. I min optik er der ingen rigtig eller forkert måde at være mand, kvinde, bøsse, lesbisk eller transkønnet på.’, lyder det i udtalelsen, der slutter med et stort ’Undskyld !’

Og det har fået Jim Lyngvild helt op i det røde felt. Til tv2.dk udtaler han.

- Nu fortjener de eddersparkme ikke en undskyldning. Det minder om ting, man har set i middelalderen. Hvis du siger ting, som Copenhagen Pride ikke vil have, så skriver de bare en undskyldning i dit navn. De er blevet tøsefornærmet, og så har de skrevet en undskyldning i mit navn. Ej, det gider jeg ikke være med til. Man kan ikke få en undskyldning fra mig, hvis man på den måde kræver det, siger Jim Lyngvild til tv2.dk.

Hos Copenhagen Pride mener man ikke, at man har gjort noget, der strider mod organisationens virke.

- Vi lægger ikke skjul på, at vi har skrevet en undskyldning i Jim Lyngvilds navn. Men det var bestyrelsens input til en undskyldning, og den valgte Jim Lyngvild at takke nej til. Og det respekterer vi, siger Mia Lynge Andersen, kommunikationschef for Copenhagen Pride, der påpeger, at hun ikke er med i bestyrelsen.

Kan du ikke se, at det for udenforstående kan virke absurd, at Copenhagen Pride skriver en undskyldning på vegne af en anden person?

- Jo, men den undskyldning som Jim Lyngvild kom med, var meget langt fra det Copenhagen Pride står for. Jeg kan se, at det kan virke hårdt, men når man repræsenterer Copenhagen Pride, så har foreningen en forventning om, at folk agerer i overensstemmelse med Copenhagen Prides krav, siger Mia Lynge Andersen.

Men hvorfor er ordet ’bøssekarle’ sådan et problematisk ord for homoseksuelle?

- Bøssekarl har været brugt i en negativ sammenhæng i mange år om homoseksuelle. Og vi har fået rigtig mange henvendelser på de sociale medier, på mail og over telefon på Jim Lyngvilds kommentar, og derfor reagerer vi, siger Mia Lynge Andersen.

Men kan man ikke joke med homoseksuelle? Det var, ifølge Jim Lyngvild, ment med et glimt i øjet?

- Man kan sagtens joke med homoseksuelle. Man skal bare bruge nogle ordentlige ord. Jim Lyngvild har været en god og professionel vært for Priden, og vi har været meget glade for at arbejde sammen med ham, siger Mia Lynge Andersen, der også understreger, at der ikke er linet en ny vært op som afløser for modeeksperten.

 

Herunder kan du læse hele Copenhagen Pride’s undskyldning på vegne af Jim Lyngvild.

'Jeg har i dag set mange reaktioner på mine udtalelser i Ekstra Bladet vedr. min vikinge-tatovering, blandt andet på Copenhagen Pride`s Facebook side, og det er jeg rigtig ked af.

Efter at have set mine udtalelser på skrift og de efterfølgende kommentarer herpå, går det op for mig at det er forkert at sidestille det at vise svaghed eller "piveri" med homoseksualitet og i denne sammenhæng bruge ordet bøssekarle.

I ved jeg er hurtig på aftrækkeren, og her var jeg FOR hurtig. Jeg har hjertet på det rette sted. I min optik er der ingen rigtig eller forkert måde at være mand, kvinde, bøsse, lesbisk eller transkønnet på. Jeg er ikke bange for kontroversielle udtalelser, men i kraft af min rolle som vært på Copenhagen Pride skal jeg respektere og opretholde det kodeks som Copenhagen Pride har sat for inklusion og mangfoldighed.

Undskyld !                                                       

Ekstra Bladets Modediktator

Jim Lyngvild