Livsstil

Lars fra 'Naturen Live': Dybt rørt over opbakning

Efter 15 dage væk hjemmefra er instruktør og fotograf på 'Naturen Live', Lars Ostenfeld, vendt tilbage til hverdagens trummerum. Og med ro og plads til tankerne har han indset, at projektet slet ikke var en fiasko. 

Efter flere uger i en skurvogn på den jyske hede med blikket stift rettet mod et kronhjorte-kadaver er fotograf og Lars Ostenfeldt nu tilbage i Lyngby hos sin kone og deres tre børn. Det ambitiøse tv-projekt 'Naturen Live' startede for alvor den 13. januar, da der blev lagt en død kronhjort ud i naturen med håbet om, at kameraerne omkring kadaveret ville kunne fange rovdyr komme til middag. 

Efter 11 dage, hvor man undervejs sprættede kadaveret op og senere overstænkede det med blod for at lokke dyrene til, endte det med, at der ikke skete noget som helst. Ikke engang rovfugle kom forbi "buffeten". Det fik Lars Ostenfeld til at kalde projektet en personlig fiasko, da man slukkede for signalet 24. januar klokken 12.

Men efter nogle dage hjemme, tænker han ikke længere i de baner.

- Jeg har en anden holdning nu, end jeg havde der fredag, hvor jeg tænkte "Øv", siger han. 

Rørt over besked fra handicappet

- Når man kommer hjem, så falder roen over en igen. Det har været rigtig godt at komme på afstand af missionen i 'Naturen Live', for jo mere jeg tænker over projektet, jo mere stolt bliver jeg faktisk af det, siger Lars Ostenfeld. 

Det er især de mange beskeder på Facebook fra seerne, der har gjort forskellen for ham. 

- Målet var jo at bringe naturen ud til danskerne, og det er i høj grad lykkedes. Noget af det mest rørende, jeg har oplevet, er at få en besked fra en handicappet dame, som siger: "Jeg kan ikke længere komme ud i skoven, på grund af mit handicap. Tusind tak Lars, fordi du har givet mig naturen". Jeg blev simpelthen så rørt af det. Det var vildt sødt. Og det gjorde bare, at jeg tænkte: "Det ér jo lykkedes", siger Lars Ostenfeld og filosoferer over, om projektet havde været så populært, hvis der var dukket dyr op, som man havde forventet. 

Konen er fantastisk

Lars Ostenfeld er gift og har tre børn. Han har ikke set noget til kone og børn i de intense uger, hvor han har haft travlt med projektet. Det har med hans egne ord været mega hårdt, og han er derfor lettet over at være tilbage. 

- De har savnet mig. De er glade for, at jeg er kommet hjem efter 15 dage væk, siger Lars Ostenfeld om gensynet med familien. 

- Jeg har en fantastisk kone, som bakker mig fuldstændig op og som i øvrigt har fået nyt job og selv har meget travlt. Og for at det ikke skal være løgn, så gik fyret i stykker dagen før, jeg skulle rejse. Så der var stress på inden, og hun er tålmodig, ja, siger Lars Ostenfeld, som i weekenden har holdt fødselsdag for sin søn, der fyldte 14 i torsdags. 

- Lige nu er det "hjem kære hjem" - men jeg elsker også at komme ud og opleve situationer, hvor man ikke lige ved, hvad der sker, for så sætter man mere pris på det derhjemme. De der kontraster, de skal til, lyder det fra fotografen og instruktøren, der drømmer om at søsætte en ny omgang 'Naturen Live' et andet sted i Danmark. 

Du kan følge med i, hvad Lars Ostenfeld laver på Instagram. Ellers kommer der opdateringer på TV 2 Fris Facebook-side, hvor han vil dele klip fra vildtkameraet, der nu er sat op ved kronhjorte-kadaveret.