Livsstil

Sådan undersøger du din hund for flåter

Når man som hundejer lufter sin hund i naturen, skal man være opmærksom på skovbundens kryb og kravl – de kan nemlig gøre livet surt for menneskets bedste ven.

Foråret er højsæson for skovflåter og lopper, og dermed er der god grund til at være ekstra opmærksom, når man færdes i skoven – især hvis man er hundeejer.

Det siger hundekonsulent Lise Lotte Christensen, der onsdag var på besøg i Frihuset for at give tips om, hvordan man bedst tackler foråret på vegne af sin hund.

Naturen er nemlig fuld af kryb og kravl for tiden, og det kan få store konsenkvenser for vores kæledyr, der kan blive meget syge, hvis ikke man som hundeejer tager sine forholdsregler.

- Hvis man for eksempel lufter sin hund i et område, hvor der færdes råvildt, kan man godt risikere at få 10-15 flåter med hjem, forklarer hundekonsulenten, der havde sin egen hund, Luna, med på besøg i Frihuset.

Ifølge Lise Lotte Christensen bør man altid undersøge sin hunds pels for kryp og kravl, når man har haft den med i skoven, så man kan nå at fjerne eventuelle flåter, inden hunden risikerer at blive syg. Hun anbefaler i øvrigt, at man behandler sin hund forebyggende, og det kan man gøre på flere forskellige måder.

- Alt efter om man bor i det indre København eller ude på landet, hvor man jo er tættere på naturen, kan det være forskellige løsninger, der passer bedst, siger Lise Lotte Christensen, som foreslår, at man som hundeejer tager kontakt til sin dyrlæge for at forhøre sig om mulighederne.

I videoklippet over artiklen kan du høre, hvordan du kan komme flåter og lopper i forkøbet, og du kan også lære, hvordan du selv kan undersøge din hund for flåter.

Du kan også se hele dagens udsendelse fra Frihuset på TV 2 Play.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.