Mor til trafikoffer: Ville bytte plads med min søn

Egentlig skulle han bare til fest sammen med sine venner. Men 18 årige Glen blev torpederet af en spritbilist, og er i dag så hjerneskadet, at han ik

Egentlig skulle han bare til fest sammen med sine venner.

Men 18 årige Glen blev torpederet af en spritbilist, og er i dag så hjerneskadet, at han ikke kan kommunikere. Nu forsøger Glens mor, Tina Kurlink derfor at råbe folk op, så andre ikke skal opleve det samme som hende.

- Jeg vil bare have det stoppet. Jeg kan ikke lave om på Glens Situation, det ville jeg rigtig gerne, men det kan jeg ikke.

- Jeg ville gerne have ligget der i stedet for ham, det kan jeg heller ikke. Det eneste jeg kan er at stille mig op og prøve at råbe til de unge mennesker, at de skal lade være med at køre, når de har drukket, eller har taget stoffer og generelt tænke sig om.

Tog hjemmefra glad og tilfreds
Glen var ude og køre en tur med sine to venner og havde intet drukket, da den tragiske ulykke indtraf.

- Han tager hjemmefra, glad og tilfreds. En halv time senere bliver han torpederet af en kvinde, der overhaler ved et højresving. Prøverne har vist, at hun var påvirket.

- Jeg bliver ringet op af Glens venner, der fortæller at den er helt gal ,og at han sidder fastklemt i bilen. Jeg kan ikke genkende ham, da jeg ser ham på Holbæk Sygehus, hvor han ligger i koma, der går flere minutter før jeg ved, at det er ham.

Kan ikke kommunikere med sin mor
Glen overlever ulykken, men her 9 måneder efter er han langtfra den samme dreng som før i tiden, fortæller Tina Kurlink videre.

- Han er ude af sin koma, men han er ikke rigtig vågen. Der er nok mange, der vil sige, at han ingenting er. Men i mine øjne er han vågen.

- Han har et par små åbne øjeblikke, hvor han lige kan reagere og kigge på mig. Ellers så sover han meget af tiden og er lukket.

Der er ikke nogen læger der tør sige, hvor hjerneskadet Glen er. Selvom at Tina Kurlink har tænkt sig at kæmpe for, at hendes søn kan komme i bedring, så risikerer hun, at de to aldrig kan tale sammen igen.

- Der er ingen der ved, hvor han ender, jeg tror på, at han ender et godt sted. Han kommer videre, der skal arbejdes meget med det, for det er en livslang proces, vi er i gang med, siger Tina Kurlink.

Se klippet fra Go' morgen Danmark med Tina Kurlink i klippet øverst i artiklen.

Husk, at du kan se eller gense Go' morgen Danmark på TV 2 PLAY her.