Nu slår Kim "Kanonarm" igennem i USA

Han har taget Danmark med storm. Det skete tilbage i marts 2014, da Kim ”Kanonarm” Köbke slog verdensrekorden i 80’er arkadespillet ”Gyruss”, der i

Han har taget Danmark med storm.

Det skete tilbage i marts 2014, da Kim ”Kanonarm” Köbke slog verdensrekorden i 80’er arkadespillet ”Gyruss”, der i al sin enkelhed går ud på at skyde rumskibe og holde sig i live.

- Det er faktisk mega stort, for jeg bliver genkendt på gaden nu. Der er nogle, der siger tillykke, og der er også nogle, der vil have taget et billede sammen med mig.

- Det er sådan lidt mærkeligt, for før i tiden var man jo ikke kendt, siger ”Kanonarm”, der til daglig arbejder som laborant, og træner maratonløb.

Det helt store gennembrud
Men berømmelsen rækker nu udover de danske grænser, for Kim ”Kanonarm” har fået sit helt eget byttekort i USA, forklarer medindehaver af ”Chassis Arcade” Julian Roland Andersen.

- Byttekort er ret stort i USA, det er meget større end herhjemme. Ligesom man kender det fra fodbold og baseball, så er de her kort bare med de store arkadestjerner.

På kortet står der ”rookie”, hvilket betyder nybegynder, og det er ikke så flatterende for en verdensrekordindehaver. Men det skyldes sandsynligvis, at ”Kanonarm” stadig er et nyt navn i USA.  

Folk tørster efter rekorden
Arkadehallen - ”Chassis Arcade” – hvor Kim ”Kanonarm” i sin tid satte sin rekord, har også kunne mærke en øget interesse, forklarer arkadens anden ejer Christoffer Nigtinglam.

- Folk vil gerne forbi og se maskinen. Men det er også smittet af, på det vi kalder for månedens spil, hvor vinderens autograf bliver hængt op på en væg. Der er kommet ret stor jagt på højeste pointscore, efter at Kim har været der, siger han.

En af dem, der lige nu higer efter arkadetronen, er 14-årige Niklas ”The Wonderkid”, der står som en seriøs udfordrer til verdensrekorden.

- Han træner hårdt lige nu, han går bare hen til maskinen og spiller løs. Jeg tror lidt, at hans teknik er, at det er lige meget, om han dør, han kører bare videre.

- Han har sagt, at han vil tage rekorden om et år. Han er i forvejen Danmarksmester i ”Pacman”, så vi stoler lidt på det unge talent, siger Christoffer Nigtinglam.

”Kanonarm” går efter vild rekord
Det er dog ikke sikkert, at ”The Wonderkid” får lov at beholde rekorden særlig længe, skulle han gå hen og overgå Kim ”Kanonarm”.

Kanonarmen er nemlig ikke sådan lige at ryste, han går efter en ny vild rekord, hvor han vil spille i hele 100 timer i træk.

- Det er ligesom det ultimative i arkade-verden, synes jeg. Der er mange der har forsøgt.

Sidder du lige nu og tænker: Hvordan kommer man egentlig på toilettet, når man skal spille så lang tid i træk? Så se klippet øverst i artiklen, og find ud af hvordan, til sidst i indslaget.