Livsstil

Kähler: Bare rolig trøstevaser på vej

Jubilæumsvasen fra Kähler er blevet flået ned fra hylderne og forbrugerne river sig lige nu i håret over de begrænsede mængder brugskunst, der er kørt ud af keramikfabrikken.

Men der er trøst og godt nyt på vej, til alle de der bare må have en af de eftertragtede vaser til at pynte i stuen, fortæller direktør i Kähler Jesper Holst Schmidt til tv2.dk

- Det eneste man kan trøste sig med er, at vi faktisk lancerer en mindre størrelse, det har egentlig hele tiden været planen. I november kommer der en 12,5 centimeter vase i samme serie med messingstriber.

Den nye men mindre vase kommer som sin forgænger også kun ud i et begrænset oplag.

Laver ikke flere store vaser

Kan den lille jubilæumsvase imidlertid ikke tilfredsstille keramikbehovet i hjemmet, så er det desværre for sent, hvis man gerne vil have den store af slagsen. For der kommer ikke flere, lover direktøren.

- Vi vil ikke lave flere. Vi har overvejet det, men vi vil gerne være tro mod de kunder, som har købt vasen i den tro, at den var en begrænset udgave.

- Dem er vi loyale overfor, men det er selvfølgelig svært ikke at tænke på alle de vaser, man som virksomhed kunne have solgt, siger han.

Successen svær at sluge

Da Kähler i sin tid besluttede sig for at lave vasen med de håndmalede messingstriber, i anledningen af virksomhedens 175 års fødselsdag, så havde man ikke turde håbe på den succes, der er lige nu.

- Vi er meget overvældede for at sige det mildt. Vi har svært ved at forstå, hvad der sker lige nu. At vi rydder forsiderne på landets medier, det havde vi ikke regnet med.

Trækker tråde til fortiden

Jubilæumsvasens  skal ifølge direktøren illustrere det nutidige og traditionen. For de metalliske striber er trods sit moderne islæt ikke nogen ny opfindelse.

- I sin tid var det malerdamer, der dekorerede vaserne i hånden. Den her vase er også håndmalet med en pensel. Den metalliske stribe er noget, man har arbejdet meget med siden 1700-1800 tallet.

- Metaller er meget moderne i nutidens indretning, men samtidig trækker det altså tråde til fortiden, forklarer direktøren om designet.