Livsstil

Cecilie Hother om at være nøgen: Ikke ubehagligt....men

Du kan se Frihuset på TV 2 PLAY her

Først klarede hun sig alene i en skov i en uge.

Nu udfordrer vært på TV 2 FRI Cecilie Hother sig selv endnu engang, når hun i dag på TV 2 FRI forsøger sig som livet som naturist på en campingplads.

- Det var meget grænseoverskridende. Jeg følte mig ekstrem sårbar, og jeg skulle virkelig koncentrere mig om at stille spørgsmål. Mest af alt havde jeg bare lyst til at løbe hen og gemme mig bag et træ, siger hun til tv2.dk

Heldigvis havde Cecilie Hother verdens bedst tænkelige opbakning, fortæller hun videre.

- Jeg havde verdens sejeste fotograf med mig, der i solidaritet også smed tøjet. Så er man altså bare en cool kollega.

Husk, at du kan se Cecilie Hothers indslag fra naturistlejren i dag, onsdag på TV 2 FRI klokken 11:20. Har du ikke TV 2 FRI på dit tv, kan du også se programmet her på TV 2 PLAY.

Nysgerrig på sine fordomme

Ideen til at lave indslaget opstod, da Cecilie Hother en tidlig morgen læste en artikel, der handlede om, hvordan der havde været stor tilstrømning til danske naturistlejre i Danmark i år.

- Jeg foreslog redaktionen, om ikke vi skulle se nærmere på emnet, og det synes de var en god ide. Jeg var nysgerrig, og jeg havde nogle fordomme, jeg gerne ville have afprøvet.

Cecilie Hother ville lære mere om kulturen, der hersker blandt naturisterne, hvilke regler der gælder, og hvad forskellen er på en nudist og en naturist.

- Ligesom at der findes gængse samfundsregler, så har naturister også en bestemt kultur og visse regler. For eksempel er en naturist kun nøgen, når solen skinner, hvor en nudist også er nøgen, når det er koldt.

- Når det er varmt, går naturister ikke med bikini eller tøj, men hvis du har menstruation, kan du dække dig med et mindre tørklæde.

Da man af gode grunde ikke har lommer i bukserne, så har naturister et lille håndklæde med lommer til nøgler og andre ting, forklarer Cecilie Hother.

- Det er sådan helt lavpraktisk og samtidig en høflighedsting, da man sætter sig på sit håndklæde, når man skal besøge andre naturister.

Fandt aldrig fred med at være nøgen

Selvom at Cecilie Hother ikke ser sig selv som blufærdig, så fandt hun aldrig rigtig ro med at rende rundt og blive filmet nøgen, imens hun skulle stille spørgsmål, fortæller hun.

- Jeg nåede ikke rigtig at finde fred med det, men der er ingen tvivl om, at de mennesker jeg talte med, de har det rigtig godt med deres livsstil. En af dem jeg talte med, fortalte da også, at det havde været ubehageligt for hende de første par gange.

- Jeg vil ikke sige, at jeg synes det var ubehageligt, men det var meget grænseoverskridende, fortæller Cecilie Hother.

Husk, at du kan se Cecilie Hothers indslag fra naturistlejren i dag, onsdag på TV 2 FRI klokken 11:20. Har du ikke TV 2 FRI på dit tv, kan du også se programmet her på TV 2 PLAY.