Livsstil

DIY: Baggybukser

Husk, at du også kan se Klar, parat, sy! på TV 2 Play.

Jeg har valgt at tegne et mønster på baggybukser ud fra et par slimfit cowboybukser, da min søn ikke ejer et par leggings - ellers vil det også være oplagt at bruge dem.  Fold bukserne ved MB (midt bag) og læg spidsen af skridtbuen mod folden på dit mønsterpapir. Fra skridtbuen har jeg målt 6 cm ned og indtegnet en bue og ellers fulgt bukserne - dog har jeg skrånet en smule ind ved benene nederst. Jeg har tegnet benene 6 cm. længere, da cowboybukserne er en str. 134 og min søn bruger 140 nu.

Klip mønsteret ud og placerer det på dit stof, som ligger dobbelt. Klip ud med sømrum i siderne og skridtbuen samt 3 cm. i taljen. Jeg har ikke noget sømrum i benene, da der kommer en ribkant.

Sy bukserne sammen ret mod ret. Først skridtbuen og derefter sidesømmene. Mål dit barn om taljen og klip en elastik i den længde. Lad elastikenderne gå lidt ind over hinanden og sy dem sammen som et rør. Rib til benene forberedes også. 

Opdel med nåle taljen i bukserne i fire dele – det samme for elastikrøret. Placer elastikken i taljen nål for nål. Jeg overlocker elastikken ved at trække og fordele stof og elastik jævnt. HUSK at tage nålene ud i god tid, da overlocker og nåle er et stort no-go, da de kan ødelægge maskinen.

Sy ribkanten i ved benene og glæd dig over det færdige resultat.

Gæstebloggere på Klar, parat,sy!

Maskinerne er trådet, de ti deltagere, dommerne og værten er fundet og opgaverne ligger klar: Kreativitet og fingersnilde er i højsædet, når Danmarks bedste amatørskrædder skal kåres i TV 2 FRIs nye store efterårsunderholdning 'Klar, parat, sy!', som du kan se på TV 2 FRI fra torsdag 9. oktober 2014 og på TV 2 Play.  

Mens programmet kører på skærmen, kan du få endnu mere sy-inspiration her, hvor fire dygtige og kreative sy- og DIY-bloggere vil gæsteblogge under de otte Klar, parat, sy!-programmer.

Vores første gæsteblogger er 36-årige Mette Westmose, der blogger på Westmose. Mette syr primært børnetøj til sine egne fire børn og tøj i sit eget mærke Westmose. 

- De første tre indlæg vil være inspiration til drenge. Herefter følger tre indlæg til pigerne. Jeg håber meget, at mine indlæg kan bruges som inspiration eller et lille spark til selv at komme i gang med at sy. Det er så fantastisk dejligt at skabe noget kreativt og ret rørende, når ens snart 10-årige søn begejstret udbryder: ”Nøøøj, hvor er den fed, mor!” og med stolthed gør reklame for mit tøj henne i klassen, forklare Mette Westmose, der gæsteblogger i uge 41 og 42.