Livsstil

DIY - leggins

For at afslutte pigesættet vil jeg sy et par leggings i leopardstoffet. Det er et nemt projekt, da det kun består at to mønsterdele og så lige en elastik i taljen. Klip med ca. 3 cm sømrum i taljen og ved benene, så der er plads til ombuk og elastikken.

Sy nu først ombukket i benene – jeg bruger en coverlock, men en tvillingenål på symaskine vil give det samme resultat. 

Sy derefter skridtbuerne og benene sammen. Sørg for, at coverlock syningen mødes i benene og hæft overlock tråden godt nederst. 

Mål dit barn om taljen og klip en elastik på samme mål. Læg enderne lidt ind over hinanden og sy et rør. Nål leggings og elastik i fire dele og placer elastikken i taljen nål for nål. Stræk elastikken, så den ligger langs stoffet, mens du syr. Buk elastikken ned og nål og ret stoffet, så elastikken ligger helt stramt mod den øverste kant. Stik nu elastikken fast med enten en søm til elastiske sømme, med tvillingenål - eller som jeg på en coverlockmaskine.

Gæstebloggere på Klar, parat,sy!

Maskinerne er trådet, de ti deltagere, dommerne og værten er fundet og opgaverne ligger klar: Kreativitet og fingersnilde er i højsædet, når Danmarks bedste amatørskrædder skal kåres i TV 2 FRIs nye store efterårsunderholdning 'Klar, parat, sy!', som du kan se på TV 2 FRI fra torsdag 9. oktober 2014 og på TV 2 Play.  

Mens programmet kører på skærmen, kan du få endnu mere sy-inspiration her, hvor fire dygtige og kreative sy- og DIY-bloggere vil gæsteblogge under de otte Klar, parat, sy!-programmer.

Vores første gæsteblogger er 36-årige Mette Westmose, der blogger på Westmose. Mette syr primært børnetøj til sine egne fire børn og tøj i sit eget mærke Westmose. 

- De første tre indlæg vil være inspiration til drenge. Herefter følger tre indlæg til pigerne. Jeg håber meget, at mine indlæg kan bruges som inspiration eller et lille spark til selv at komme i gang med at sy. Det er så fantastisk dejligt at skabe noget kreativt og ret rørende, når ens snart 10-årige søn begejstret udbryder: ”Nøøøj, hvor er den fed, mor!” og med stolthed gør reklame for mit tøj henne i klassen, forklare Mette Westmose, der gæsteblogger i uge 41 og 42.