Livsstil

DIY: Elefantsyning

Der er noget fascinerende ved elefanten. Dette store, rolige dyr betager folk i alle aldre, men måske i særdeleshed børn. Det er da også et yndet motiv i børnefortællinger og sange samt legetøj til børn. Min søn på halvandet år har som så mange andre børn op til flere elefanter, men de elefanter, som han holder mest af, er de små cirkuselefanter i en uro, jeg syede til ham, da han var helt spæd. Ikke nok med, at de er farvestrålende; de bimler også, når han rører ved dem, for de har små klokker under deres fødder. ”Fanter”, kalder han dem.

Udover elefanturoen, som du kan finde mønster og vejledning til her. Her har jeg også syet en barnevognskæde med mini-elefanter. Barnevognskæden består af perler på elastiksnor og på snoren har jeg bundet otte minielefanter. De har hver deres farve, for babyer elsker (ligesom mig) farver. Men man kan selvfølgelig også lave dem mindre farvestrålende eller holde sig til rene pige- eller drengefarver, hvis man synes. Under alle omstændigheder er det en god og personlig gave til den lille nyfødte baby.

Minielefanterne kan også bruges som nøgleringsvedhæng eller i en uro. De kan bruges som et lille vedhæng til en gave eller som vedhæng til en halskæde. Kun fantasien sætter grænser. Kunne du tænke dig at sy elefanterne, finder du mønster og en udførlig billedvejledning her.

God fornøjelse med elefant-syningen! 

Gæstebloggere på Klar, parat,sy!

Maskinerne er trådet, de ti deltagere, dommerne og værten er fundet og opgaverne ligger klar: Kreativitet og fingersnilde er i højsædet, når Danmarks bedste amatørskrædder skal kåres i TV 2 FRIs nye store efterårsunderholdning 'Klar, parat, sy!', som du kan se på TV 2 FRI fra torsdag 9. oktober 2014 og på TV 2 Play.  

Mens programmet kører på skærmen, kan du få endnu mere sy-inspiration her, hvor fire dygtige og kreative sy- og DIY-bloggere vil gæsteblogge under de otte Klar, parat, sy!-programmer.

Vores anden gæsteblogger er Anna Svenning, der blogger på Laralil. Anna syr primært 50er-kjoler til sig selv og børnetøj under navnet LaRaLil. Anna er mor til en dreng på et år og en pige på seks år. 

- For mig er syning lig med livsglæde. Jeg elsker at skabe, og det er så stor en del af min personlighed, at jeg ikke kan undvære det. Jeg mener, at alle kan lære at sy. Man behøver ikke have det med i bagagen. Det kræver bare lidt tålmodighed. Og at man accepterer, at man lærer af sine fejl. Det bliver ikke perfekt første gang. Forhåbentligt vil jeg i mine indlæg inspirere dig til at komme i gang med at sy. Og hvis du allerede er i gang, så håber jeg, at du kan finde ny inspiration i mine indlæg med fokus på syning til børn, forklarer Anna Svenning, der gæsteblogger i uge 43 og 44.