Claus Meyers fem råd: Sådan får du succes som iværksætter

Går du med en drøm om at starte eget firma, kan du få inspiration og gode råd her, hvor den gastronomiske iværksætter Claus Meyer fortæller om sin vej

Går du med en drøm om at starte eget firma, kan du få inspiration og gode råd her, hvor den gastronomiske iværksætter Claus Meyer fortæller om sin vej til succes.

Se ’Go’ morgen Danmark’ på TV 2 PLAY her

Mandag åbner årets officielle iværksætteruge, og derfor havde ’Go’ morgen Danmark’ mandag morgen besøg af en af Danmarks mest kendte iværksættere i den gastronomiske verden.

For Claus Meyer, der også kan skrive kok, forfatter og foredragsholder på cv’et, startede iværksættereventyret, da han som 19-årig var au pair i Frankrig - midt i epicentret for gastronomi, som han selv beskriver det.

Da han kom hjem til Danmark igen var det med følelsen af at have fået et kald. Hans glæde for at bage bragte ham til en bager på Amager, hvor han fik job som pladerenser.

- Jeg havde ikke noget svendebrev, så jeg måtte starte nede i bunden af butikken, hvor jeg rensede plader, hvor der havde været bagt wienerbrød på. Jeg blev forelsket i de der fine, gyldne stykker remonce, og så tabte jeg kadence i pladerensningsprocessen, og det opdagede han på et tidspunkt og fyrede mig simpelthen, husker Claus Meyer.

Men allerede dagen efter var han i gang med at bage sit eget brød; han havde fået lov til at leje bagerbutikken fra klokken 14 til 22, hvor den alligevel stod tom. Det blev startskuddet til en lang og succesrig karriere, og i dag tjener han millioner.

Drømmer du også om at blive iværksætter har Claus Meyer en række gode råd. Du kan se hans mini-iværksætterguide herunder.

  • Du skal finde dit kald. Hvis du brænder for et eller andet, bliver alt meget nemmere
  • Du skal huske at spørge dig selv, hvordan det, du vil sætte i gang, kan være til størst mulig gavn og glæde for dit lokalsamfund og mĂĄske i sidste ende ogsĂĄ verden. Kan du finde en ide, der har den kvalitet, bliver det hele pludselig meget nemmere
  • Du skal agere spektakulært og ikke bare rende rundt nede i plovfurerne
  • Du skal have orden i dine relationer. Hvis du hele tiden leverer mere til bordet, end du tager med fra det, fĂĄr du hen ad vejen mange tilbud om alt muligt sjovt
  • Du skal tænke stort og agere filantropisk - og det kan man godt, selvom man ikke har nogen penge. Der er mange, som vil hjælpe dig undervejs, hvis du bare opfører dig ordentligt

Du kan se hele interviewet med Claus Meyer i klippet øverst i artiklen, hvor du også kan høre om hans største fejltagelse som iværksætter. Du kan se ’Go’ morgen Danmark’ på TV 2 PLAY her.