Nissehader: Nisser er onde og skal udryddes

Ikke alle er begejstrede for de små væsner.

Ikke alle er begejstrede for de små væsner. Frikirkepræst Jon Knudsen mener nemlig, at nisser er små dæmoner fra helvede, som bør udryddes.

Hvis vi vil have julefred, så skal nisserne væk. 

- De kommer jo fra helvedet. Det er åndsvæsener. Der er to tilgange til dem: Enten prøver man at please dem, bliver gode venner med dem og får samhørighed med dem. Eller også gør, man som kirken siger, man skal gøre. De skal udyddes og nedmanes, siger frikirkepræst Jon Knudsen.

Den åndelige verden består - ifølge Jon Knudsen - af to lag. Underverdenen består af onde væsener som nisser, mens himlen består af gode væsener. Her i julen er de gode væsener eksempelvis englene. Så for at sikre julefreden, skal vi altså forsage nisserne, som vi forsager djævelen i trosbekendelsen.

Nisse klynget op på kirke
Det er langt fra første gang, at Jon Knudsen markerer sig med kritisk nisse-adfærd. Tidligere har han klynget en nisse op uden for sin frikirke i Løkken for at gøre opmærksom på, at nisserne skal udryddes.

- Det har altid være kirkens pligt at forsage djævle, og nisser er historisk set dæmoner og husånder, som der er rigtig mange, der er plaget af. Det er ikke bare en figur i historien, men en virkelighed for rigtig mange danskere, siger Jon Knudsen.

Hør mere om nisser i indslaget øverst i artiklen.