Lyst til slik? Her er tre sunde alternativer

16x9

Hvis sukkertrangen trænger sig på, så har ernæringsekspert Christian Bitz tre lækre alternativer, du kan prøve.

Søde og fede sager har en tendens til at lokke lidt mere end et broccolihoved. Det kan ifølge TV 2s ernæringsekspert Christian Bitz skyldes, at mennesker er programmeret til at gå efter kalorietunge måltider.

- Det handler om ren overlevelse. Vi er skabt til at kunne lide kalorietunge fødevarer.  Søde og fede fødevarer udskiller simpelthen nogle tilfredsstillelsessignaler i hjernen, som giver en kortvarig lykkefølelse, og får dig til at ville have noget mere, siger Christian Bitz.

Det behøver dog ikke at blive en dårlig undskyldning for at spise hverken kage eller pomfritter, for det er muligt at lære hjernen, at grøntsager også er lækkert, som du kan læse mere om her.

Det kræver dog en del øvelse at overbevise hjernen om, at en broccoli er lækker som en chokoladebar, men indtil missionen er fuldført, kan man bruge disse tre lækre opskrifter, der kan tage sukkertrangen.