Fik forsvunden pung tilbage efter 14 år – med flere penge i

16x9
Ivaca Jerkovics pung var forsvundet i 14 år Foto: Scanpix

Alt godt kommer til den, der venter.

Alt godt kommer til den, der venter. Sådan lyder et gammelt mundheld, og det må så sandelig siges at være tilfældet for en kroatisk mand, der for nylig fik en uventet pakke med posten.

For 14 år siden mistede Ivica Jerkovic sin pung. Dengang var der, hvad der svarede til ca. 1000 euro, i pungen, men da den dukkede op igen, var der hele 1440 euro i pungen. Det er ikke hver dag, man kan tjene penge på at miste sin pung.

For godt til at være sandt
Først troede jeg, at nogen lavede sjov med mig, så jeg tjekkede om pengene var falske, udtaler den taknemmelige kroat til 24 sata daily.

Ivica Jerkovic er usikker på, hvornår han præcis mistede sin pung. Det var enten efter en våd fest med nogle venner, eller da han kørte en af disse venner på et nærliggende hospital.

Pengene i pungen skulle oprindelig have været brugt til at reparere taget på hans hus. Om det lykkedes ham at få repareret taget uden pengene, melder historien ikke noget om.  

Afsenderen er anonym
På den tilsendte pakke var der ingen indikationer på afsenderens identitet, men Ivica bærer ikke nag. Han ønsker i den grad at komme i kontakt afsenderen.

- Jeg opfordrer ham til at kontakte mig. Han er den bedste private bankrådgiver i hele Kroatien, udtaler Ivica med et stort smil.

Ingen ved, hvorfor afsenderen netop nu har valgt at returnere pungen efter alle disse år. Ivica har sin helt egen teori:

- Jeg tror, at pengene fra min pung reddede ham, og i årevis har han forsøgt at udregne, hvor meget han skulle returnere til mig. Ellers kan jeg ikke forstå, hvorfor han skulle beholde pungen i alle disse år.

Ivica Jerkovic ved ikke, hvad han vil bruge pengene på. Han er bare glad for at være blevet forenet med sin tabte pung.