Mor fandt Lucas ved åen: Mobbet til selvmordets rand

Du kan se Go' morgen Danmark på TV 2 PLAY. De danske folkeskoleelever har det værre og værre, viser undersøgelser. De er triste og bliver mobbede.

Du kan se Go' morgen Danmark på TV 2 PLAY.

De danske folkeskoleelever har det værre og værre, viser undersøgelser. De er triste og bliver mobbede. Derfor har Børns Vilkår sammen med Tryg Fonden lanceret kampagnen #DeVoksnesAnsvar.

En af dem, der er blevet mobbet, er 15-årige Lucas Knudsen. Faktisk blev han mobbet så groft, at han en dag skrev en SMS til sin mor om, at han ikke længere kunne overskue livet og overvejede at gøre en ende på det.

Mobningen tog fart i 7. klasse, hvor han skiftede skole. 

- De synes, det var sjovt at mobbe mig med min ordblindhed og glutenallergi. Jeg kan ikke huske alt for meget fra den periode. Det var en meget sort periode af mit liv, fortæller Lucas Knudsen.

Skrev rystende besked til sin mor
Særligt er der én dag, Lucas overhovedet ikke husker. Det var den dag, hvor han skrev en SMS til sin mor om, at han ikke gad mere.

- Da ville jeg bare ud af det her liv. Egentlig havde jeg ikke gjort mig nogle tanker om, hvordan jeg ville gøre det, hvis jeg skulle nå helt derud til, men det var bare nogle tanker jeg gik rundt med, for jeg gad ikke mere til sidst, fortæller Lucas Knudsen.

Heldigvis gjorde Lucas ikke en ende på livet. Hans mor fandt sin søn nede ved åen i den vestjyske by, hvor de kommer fra.

- Det var et mareridt, må man sige. Vi var flere ude at kigge efter ham. Dagen efter tog vi til læge og 14 dage efter skiftede han skole, fortæller Susan Knudsen, mor til Lucas.

Ikke alene
Lucas går i dag på en anden skole, hvor han har det godt. Her har han fundet ud af, at han ikke er alene med sin ordblindhed og mobning, og det har da også haft effekt på Lucas karakterer, der er steget fra 00 og 02 til 7- og 10-taller.

Grunden til, at han har valgt at stå frem med sin historie, er, at en af "kammeraterne" fra den gamle klasse pludselig ansøgte om venskab på Facebook. Lucas accepterede anmodningen, men det skulle han ikke have gjort, for der startede mobberiet igen - denne gang online.

Lucas selv fik dog sat en kæp i hjulet for det denne gang. I søndags valgte han nemlig at skrive en Facebook-opdatering om sin tid som mobbeoffer. Det opslag, har mange delt og kommenteret. Lucas er ikke alene om at være alene.

I klippet øverst i artiklen kan du høre Lucas Knudsen fortælle om en af de episoder, der førte til overvejelser om selvmord.