Livsstil

FRI tester: Derfor skal du købe den dyre maling

Du kan se FRI tester på TV 2 PLAY her

Kan det betale sig at være nærig når man står i byggemarkedet og vil købe maling og malergrej, eller skal man gå efter de dyre varer? I TV 2 FRI-programmet ’FRI tester’ har vært Jens Bordinggaard sat sig for at finde ud af, om man kan spare en ekstra skilling uden at gå ned på udstyret.

Jens får hjælp af malermester Anker Vigen, der igennem sit professionelle liv har brugt i nærheden af 100.000 liter maling – en erfaren herre! Sammen tester de pensler til træmaling, vægmaling, samt malerruller til vægmaling.

De tre pensler, der testes, er Basic til 20 kroner, Spekter til 63 kroner og den helt dyre professionelle Spekter til 110 kroner. De tester, hvilken pensel der kan indeholde mest maling, og derfor kan lave det længste strøg, samt hvilken pensel, der giver det mest jævne malingspor. I begge tests er det den dyre pensel, som malermesteren finder bedst.

Den dyre maling er bedst 

Forskellen på billig og dyr maling er, at den dyre er lavet af akryl, mens den billige er baseret på kridt, fortæller eksperten Anker Vigen. Prisforskellen er over 100 kroner pr liter.

Sammen med Jens testes dækkeevnen, og det viser sig, at den dyre maling dækker godt efter to lag. Den billige maling skal man derimod male over med tre-fire gange, før den er dækkende. Ydermere afslutter de med en test, hvor de tørrer den tørrede, malede flade af med en våd klud, og det er tydeligt, at den billige maling smitter mest af. Det er derfor også den dyre maling, der vinder denne test.

I malerrulle-testen er den billige Basic til 40 kroner også oppe mod en Spekter til 70 kroner og den professionelle Spekter til hele 170 kroner.  Der testes for, hvor meget malerrullen sprøjter, hvor jævnt den ruller, og hvilken der ruller længst pr dyp. Også her er det den dyre, som består alle tre tests bedst. Konklusionen er derfor, at man skal gå efter kvalitetsprodukterne, hvis man vil have det bedste maleresultat. Men den løsning er også den klart dyreste.

Den bedste rengøring

I programmet giver eksperten et meget brugbart tip til, hvordan du nemt gør dine pensler og ruller rene, så de kan genbruges, når du nu har investeret i de dyre modeller.

Det er altid et mas at få dem rene, men hvis man skyller under rindende vand, masserer sæbe ind i hårene så det skummer godt (og det er lige meget, om det er opvaskemiddel, håndsæbe eller shampoo) og efterfølgende får dem rystet godt af, så kan de nærmest benyttes med det samme igen. Se bare med her:

Se ’FRI tester’ hver tirsdag på TV 2 FRI.

FRI tester

Humoren er i centrum, når TV 2 FRI i en række nye programmer tester dine hverdagsprodukter. 

Jens Bordinggaard er vært, og hver uge inviterer han en gæst indenfor i Frihuset til en sjov og uhøjtidelig test af nogle af de produkter, mange af os omgiver os med i hverdagen. 

FRI tester har således testet både kaffekapsler, batterier, køkkenknive, boremaskiner og saftpressere.

Du kan se FRI tester hver tirsdag aften på TV 2 FRI.