'Smuk som jeg er': Helt almindelige kvinder viste g-streng på catwalken

16x9

Tanken om at vise sig frem i g-strengstrusser foran 300 mennesker kan give de fleste kvinder sved på panden.

Tanken om at vise sig frem i g-strengstrusser foran 300 mennesker kan give de fleste kvinder sved på panden. Men ikke 34-årige Ditte Vallø.

Hun var en af de 13 kvinder i forskellige aldre og størrelser, der tirsdag gik ned ad catwalken til et arrangement, som Femina og Dove stod bag. Målet var at sprede budskabet om, at man er smuk, som man er.

Ditte Vallø repræsenterede de større størrelser. Til daglig er hun modeblogger på Marilyns Closet, så det at vise sin krop frem er ikke nyt for hende.

- Jeg er ikke så genert, og jeg var den eneste, der gjorde det i g-streng. Sådan noget generer mig ikke. Selvfølgelig tænkte jeg: Åh-åh, nu skal jeg stå foran 300 mennesker i bar røv. Men jeg tænker mere på sagen, end at andre kan se mig, siger hun til TV 2.

Jeg er lækker
Og sagen er, at man vil give kvinder bedre selvtillid. I en undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Dove, svarer 59 procent af de adspurgte kvinder, at de ikke synes, at de har en flot krop.

- Vi har tendens til at sammenligne os med syv topmodeller, selvom der er syv milliarder af os andre. Vi skal jo sammenligne os med det normale, ikke idealet. For mig handler det om at få fokus tilbage på at nyde livet, og være dem vi er med fejl og mangler, siger Ditte Vallø.

Hun er glad for, at hun takkede ja til at vise sin krop frem foran så mange mennesker, og stemningen var også ganske særlig.

- Der var mere søsterskab, og det var ok at sige, at man synes, man er lækker. Jeg synes, jeg er lækker. Selvfølgelig er der ting ved min krop, jeg gerne vil ændre. Og vi har jo alle dage, hvor vi føler os for grimme til at gå i Netto. Men jeg kan sagtens stå i en helt stram kjole og synes, at jeg ser godt ud. Jeg rocker den størrelse, jeg har, siger Ditte Vallø.

- Men jeg havde aldrig troet, at jeg skulle ryste røv foran 300 mennesker, siger hun.