Ibi-Pippi efter kønsskifte: Derfor vil jeg ikke ligne en kvinde

Hun er født som mand, men for cirka halvanden måned siden fik den 37-årige forfatter Ibi-Pippi Orup foretaget et såkaldt "juridisk kønsskifte" i Justi

Hun er født som mand, men for cirka halvanden måned siden fik den 37-årige forfatter Ibi-Pippi Orup foretaget et såkaldt "juridisk kønsskifte" i Justitsministeriet. Det betyder, at hun juridisk nu kan kalde sig for en kvinde, selvom hun ikke har fået foretaget en kønsskifteoperation.

Forleden kom hun lidt i problemer, da hun ville klæde om i kvindernes omklædningsrum i Viborg Svømmehal. En gruppe ældre kvinder i lokalet brokkede sig over hendes tilstedeværelse, og en bademester bad efterfølgende Ibi-Pippi om at gå ind i mændenes omklædning. Da hun kunne legimitere sig selv om kvinde, blev hun i stedet henvist til handicaprummet.

Den episode gjorde, at Ibi-Pippi Orup, som førhen hed Per Orup, onsdag aften var gæst i Go’aften Danmark, hvor hun blev fulgt med kamera, da hun besøgte en anden svømmehal. Indslaget kan du se i afspilleren over artiklen.

Jeg er bare mig selv
Efterfølgende sad hun klar ved tasterne og svarede på spørgsmål fra seerne, og her forklarede Ibi-Pippi, hvorfor hun ikke vil ligne en kvinde, selvom hun indvendigt føler sig som én og på papiret også rent juridisk er en kvinde.

- Det er fordi jeg ikke har noget behov for at ligne en kvinde udenpå. For mig handler det om hvad jeg har indeni, og hvordan jeg har det med mig selv. Derfor føler jeg ikke noget behov for at gå i dametøj til hverdag, men jeg sætter stor pris på det, når jeg bader, skriver Ibi-Pippi som svar på et spørgsmål fra livechatten.

Hvis du mener du er en kvinde, hvorfor er dit kønsudtryk så mandigt? Hvorfor forsøger du ikke at agere som kvinde, lød et andet spørgsmål.

- At jeg ligner en mand udenpå er ikke noget, jeg ønsker at ændre, men jeg vil gerne tiltales "hun". Jeg forstår ikke, hvad du mener med at agere som en kvinde, forventer du, at jeg spiller skuespil? Jeg er bare mig selv, og hvordan folk så opfatter mig, er meget forskelligt, svarede Ibi-Pippi tilbage.

Tænder på kvinder
Ibi-Pippi Orup betegner helt konkret sig selv som en lesbisk kvinde fanget i en mands krop, og hun fortæller, at hun rent seksuelt tænder på kvinder. Hun er da også gift med en kvinde, som hun har fem børn med.

Og netop børn er svaret på, hvorfor Ibi-Pippi end ikke vil overveje at få foretaget en kønsskifteoperation.

- Jeg kan ikke udelukke, at jeg vil have flere børn på et tidspunkt, så en operation kommer ikke på tale.

Herunder kan du læse alle spørgsmål og svar fra livechatten med Ibi-Pippi Orup