Livsstil

Prins Henrik bliver hjemme fra svensk prinsebryllup

Når Sveriges prins Carl Philip lørdag den 13. juni siger "ja" til sin borgerlige kæreste Sofia Hellqvist i Slottskyrkan på kongeslottet i Stockholm, vil stort set hele den danske kongefamilie være til stede i den svenske hovedstad. Eneste undtagelse af prins Henrik.

Det oplyser Kongehusets presseafdeling til TV 2, Presseafdelingen vil ikke oplyse årsagen til, hvorfor prinsgemalen ikke følger dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie til det svenske prinsebryllup.

Læs ogsĂĄ: Kommende prinsesse med bikini-fortid: Jeg fortryder intet

Ifølge kongehusekspert og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen, sender prins Henrik et "uheldigt signal" ved at melde fra til brylluppet.

- At prinsgemalen ikke deltager i brylluppet, sender et uheldigt signal, fordi der har været så meget kritik af, han ikke var med til dronningens fødselsdag og dagen efter var på vej til Venedig. Der er rigtig mange, der er begyndt at være mere kritiske over for prins Henrik i forhold til tidligere på baggrund af de her ting. Oven på de diskussioner - og især taget i betragtning af, at alle andre deltager - er det et uheldigt signal at sende. Det havde været noget andet, hvis der kun var en enkelt repræsentant fra Danmark, siger Lars Hovbakke Sørensen til TV 2.

Kong Harald bliver ogsĂĄ hjemme

Prins Henrik er dog ikke den eneste, der bliver hjemme. Heller ikke Norges kong Harald deltager i brylluppet. I stedet er det dronning Sonja samt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, der repræsenterer Norge ved brylluppet.

Læs ogsĂĄ: Han fĂĄr lov at bryde de kongelige regler til brylluppet

Ifølge TV 2 Norges kongehusekspert, Kjell Arne Totland, vil dronning Margrethe og dronning Sonja i øvrigt ankomme til brylluppet i Stockholm i helikopter.

De to dronninger er nemlig begge til stede ved åbningen af en kunstudstilling i Norge dagen inden og er derfor nødsaget til at tage helikopter i hvert fald noget af vejen for at kunne nå til Stockholm i tide, oplyser Kjell Arne Totland til den svenske avis Aftonbladet.

Brylluppet mellem prins Carl Philip og Sofia Hellqvist finder sted to dage efter prins Henriks egen 81-års fødselsdag og to dage inden, at det danske regentpar drager på sommertogt til Færøerne. Et besøg der varer frem til datoen for folketingsvalget den 18. juni.

Læs ogsĂĄ: Her er Sofias rørende kærlighedserklæring til prins Carl Philip

Du kan følge det svenske prinsebryllup lørdag den 13. juni på TV 2 FRI, hvor værterne Morten Ankerdal og Lene Beier guider dig igennem dagen med en række kongelige eksperter ved deres side.

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter sig lørdag den 13. juni.

Se det svenske prinsebryllup pĂĄ TV 2 FRI

Du kan se prins Carl Philip og Sofia Hellqvists bryllup på TV 2 FRI og TV 2 PLAY lørdag d. 13. juni.

Her vil Lene Beier og Morten Ankerdal og et panel af royale eksperter guide dig igennem dagen, hvor vi viser ankomst i kirken, vielsen og en del af den efterfølgende fest.