Her er Danmarks Bieber: 16-årig har fem millioner fans på Facebook

Kender du 16-årige Benjamin Lasnier?

Kender du 16-årige Benjamin Lasnier? Det gør i hvert fald over fem millioner mennesker verden over, som følger den danske teenager på Facebook.

Han lagde sit første billede på Instagram som 13-årig, og han fik hurtigt en fanskare på 70.000. I dag er tallet 957.000.

- Det var min kusine, der fortalte mig om app’en Instagram. Og jeg tænkte: Ej, jeg har allerede Facebook, hvad skal jeg bruge endnu en app til? Men det viste sig ikke bare at være endnu en app, fordi det viste sig at ændre mit liv for evigt, siger Benjamin Lasnier.

Det kom til udtryk, da det sidste sommer ringede på døren i familiens hjem i København. Udenfor stod en 16-årig italiensk pige, der havde stemt dørklokker i nabolaget for at finde sit idol.

- Jeg gav hende bare en krammer og sagde, at jeg var glad for, at hun var kommet her, fortæller Benjamin Lasnier, der dog blev overvældet af oplevelsen.

Har udgivet første single
Han har 5,1 millioner fans på Facebook - 48 procent af dem er amerikanere, mens 28 procent er danskere.

Men hvor andre kendisser først har gjort karriere i for eksempel musikbranchen og siden fået fans, har Benjamin Lasnier taget den modsatte vej.

- Jeg begyndte at tænke på, kan jeg bruge det her til noget. Jeg kunne jo ikke sidde 21 år gammel og bare ligge video og billeder på, jeg var ligesom nødt til at gå videre til det næste stadie. Og det var der, musikken kom ind i billedet, siger han.

Han har derfor været på sangskrivercamp i Los Angeles og udgivet sin første single.

Og fremtiden byder ifølge den unge kendis på mere musik. Derudover skal han arbejde mere på sin tøjkollektion.

Men når billederne er delt på diverse sociale medier, er Benjamin Lasnier stadig en almindelig, omend ambitiøs dansk teenager.

- Jeg er så glad for, at jeg har en lillebror, jeg nogle gange bare kan gå hjem til og lukke af og sige: Nu er jeg bare mig, siger han.