Hybridpizzaen fra USA: En obskøn blanding af pølsebrød og pizza

16x9
Lækkert eller for meget af det gode? Foto: Pizza Hut

I USA er alting større og mere specielt.

I USA er alting større og mere specielt. Den nye pizza fra Pizza Hut er bestemt ingen undtagelse.

Rygterne omkring lanceringen af pizzaen, der sikkert får en traditionel italiensk pizzabager til at ryste på hovedet, har floreret længe i pizza-elskende madkredse.

Pizzaen findes allerede i England
Hvis man er vild med både pølsebrød og pizza, så har den sultne pizza-aficionado allerede haft mulighed for at stikke tænderne i den mere eller mindre vulgære blanding. Det er dog kun briterne, der har haft muligheden. Her er pizzaen allerede været hos Pizza Hut og diverse supermarkeder siden 2012, men nu kommer den specielle pizzatype også til Pizza Hut i USA.

Pizza Hut var blandt de første, der eksperimenterede med skorpen på pizzaer. Allerede tidligt i 1995 lancerede kæden en nye slags pizza med osteskorpe og da året var omme, var det deres mest populære pizza. Om det går ligesådan med den nye slags skorpe vil fremtiden vise.

Hvorfor tog det så lang tid?
I flere år har der været rygter og krav om at bringe den pølsebrødspizzaen til USA, men amerikanerne har måtte vente i flere år, og det er der en ganske god grund til. I hvert fald, hvis du spørger en unavngiven talsmand fra Pizza Hut:

- Vi ville gøre det på en måde, som var passende i forhold til, hvordan en amerikaner vil spise deres to favoritspiser. Vi har ikke gjort det på denne måde andre steder i verden, og jeg synes, at vi har gjort det virkelig godt. Især ved at servere sennep ved siden af pizzaen.

Sennepen skal være en af de afgørende faktorer i pizzaens succes. I Storbritannien bliver pizzaen serveret med en sennepsdressing, der bliver drysset henover pizzaskorpen, men det vurderer Pizza Hut ikke ville være populært for den amerikanske pizzaspiser.

Det er ikke kun ved sennepen, hvor Pizza Hut adskiller sig fra tidligere tiders pølsebrødspizzaer. Oprindeligt var det et samlet pølsebrød, der blev slynget hele vejen rundt om pizzaen. I Pizza Huts amerikanske version er det mange individuelle pølsebrød, der er placeret hele vejen rundt om pizzaen.