Frede cykler 300 kilometer natten før royalt bryllup

16x9

Lørdag 13. juni 2015 står hele Sverige på den anden ende.

Lørdag 13. juni 2015 står hele Sverige på den anden ende. Prins Carl Philip gifter sig med sin udkårne, den borgerlige Sofia Hellqvist, i Slotskirken på kongeslottet i Stockholm - og du kan følge festlighederne direkte på TV 2 FRI fra kl. 15.00. Allerede fra hanen galer er der optakt med det bedste fra de danske bryllupper. Du kan se hele programmet lige her. 

Kronprins Frederik skal være klar til royalt bryllup og festivitas lørdag, når prins Carl Philip og Sofia Hellqvists skal giftes i Stockholm. Men det skal ikke forhindre ham i at cykle rundt om en stor svensk sø hele natten.

Den danske ironman, frømand og kronprins stiller nemlig til start i det 300 km lange motionscykelløb Vättern Rundt, skriver Billed Bladet. Et løb, der starter klokken 19.30 fredag aften og temmelig sikkert vil tage ham mindst 10 timer at gennemføre, så det gælder om at finde sengen, når målstregen er passeret.

Kronprinsen skal sammen med sin hustru, kronprinsesse Mary, dronning Margrethe samt prins Joachim og prinsesse Marie være i Slottskyrkan i Stockholm lørdag eftermiddag. Og hvis ikke han skal ende med at blunde på kirkebænken, som da vennen Søren Jessen blev viet sidste år, så gælder det om at få nogle timers søvn efter strabadserne.

Det er 50-års jubilæumsudgaven af det svenske cykelløb, som altså slutter ud på de tidlige morgentimer lørdag. Så mon ikke ”Frede” kan forvente lidt ømme ben og træthed i kroppen, når bryllupsfesten går i gang.

At Kronprins Frederik er glad for at stille til start i ekstreme løb, har han vist ved mange tidligere lejligheder. Eksempelvis har han både løbet maraton og gennemført en ironman, ligesom han blandt andet også har deltaget cykelløbet La Marmotte i de franske alper, der er et af verdens hårdeste på grund af de høje stigninger.

Det er heller ikke første gang han deltager i et ekstremt motionsløb i Sverige, hvor han tidligere i år deltog i det 90 kilometer lange "Vasaloppet" på langrendsski.