Livsstil

Herremoden for 2016: Lyst, luftig - og med lidt lir

Den lille modeuge, der er dedikeret den britiske herremode, løb i forrige weekend af stablen i den britiske hovedstad.

Danske Astrid Andersen fortsætter med at være et af ugens stærkeste navne - og beholder sin position som én af den danske modeverdens førende, når det kommer til udenlandsk appeal. Hendes bud på sommermoden til næste år mindede på en måde om en sammensmeltning af hendes seneste sommer- og vinter-kollektioner; fra førstnævnte fik vi den asiatiske indflydelse og fra sidstnævnte det løse og posede streetwear-aspekt. Den gennemgående farveskala var mild og sommerlig med en sart lilla og en mere skrigende neongrøn. To farver, der kan være svære at inkorporere i ens egen sommergarderobe. Men det løse aspekt af tøjet kan tjene til stor inspiration, når sommergarderoben skal suppleres.

Løst og lyst er nøgleordene

Astrids leg med det løse så vi også gå igen ved andre designere: Hos Topman Design kunne bukserne næsten ikke blive løse nok i en stærk halvfjerdser-inspireret kollektion. Som man kan se i galleriet spændte kollektion vidt og bredt - mange valgmuligheder er som regel en af Topmans styrker - og hvis man ser bort fra bukserne med ekstra (ekstra!) vidde, så var der mange overdele, jeg godt kan forestille mig, at vi får at se i bybilledet eller festivalpladserne næste sommer.

Hos Burberry Prorsum var der skruet lidt ned for bohemen i forhold til de forrige kollektioner for sommer og vinter. Det var en mere ”businessman”-præget kollektion og måske en naturlig udvikling af mærket: når der er sørget for fritidstøjet, er der mange penge at hente hos Londons mange forretningsmænd. Pengedrengene har igennem et stykke tid været glade for Tiger of Sweden-jakkesæt, så på et eller andet tidspunkt ville der jo komme en udfordrer. Burberrys jakkesæt var holdt i lette materialer og derfor perfekte til kontoret i sommervarmen. Det betyder dog ikke, at svenske Tiger of Sweden bare giver op: de fremviste en kollektion, der virkede noget mere skarp og inspireret end ved forrige modeuge.

Og så det lirede!

Sibling havde ved vinterens modeuge travlt med at chokere med pink. Amerikansk fodbold var udgangspunktet, så vi fik mandlige modeller som heppekorsledere med pomponer, jockstraps uden på bukser og så mange snørebånd, at det næsten var overvældende - og med en ordentlig gang porno-fetish indover. Men hvis man skræller al den lir væk, så står man faktisk tilbage med noget tøj, der var særdeles godt konstrueret og gennemtænkt og en farvepalette, hvor den klassiske sommerfarve marineblå godt nok var gennemgående, men for en gang skyld ikke blev suppleret af rød og hvid.

Du kan se flere looks fra de nævnte kollektioner i gallerierne i linkboksen.