Mor til selvmordsoffer: Jeg forstÄr stadig ikke, hvorfor hun gjorde det

Du kan se 'Teenage-selvmordene' pÄ TV 2 PLAY. For to Är siden tog 18-Ärige Michelle sit eget liv. Det kom totalt bag pÄ hendes nÊrmeste.

Du kan se 'Teenage-selvmordene' pÄ TV 2 PLAY.

For to Är siden tog 18-Ärige Michelle sit eget liv. Det kom totalt bag pÄ hendes nÊrmeste. Hverken hendes mor eller gode veninde havde mistanke om, at Michelle gik rundt med selvmordstanker.

- Jeg var godt klar over, at hun var ked af nogle ting, og hun kunne have det dÄrligt med sig selv. SÄ ville hun gerne have en ny nÊse, eller ogsÄ syntes hun, at hun var lidt for tyk. Det var sÄdan nogle ting, hvor jeg egentlig tÊnkte, det var smÄting, forklarer Michelles mor Charlotte Olesen.

Selv efter tabet af Michelle er kommet lidt pÄ afstand, er hun stadig ikke nÄet frem til et svar, og Michelle selv efterlod intet afskedsbrev den nat, hvor hun sprang ud foran et tog.

- Jeg er ikke tÊt pÄ at finde ud af det. Hun havde ikke skrevet noget, og jeg kan ikke spÞrge hende, for hun er her ikke lÊngere, siger Charlotte Olesen.

Ingen tegn pÄ selvmordstanker
Michelle var ogsÄ tÊt pÄ veninden Tanja HÞivang, men hun havde heller ingen mistanke om, at Michelle kunne finde pÄ at tage sit eget liv.

- Vi har gÄet i skole sammen, og der har vÊret nogle svÊre tider med mobning. Men efterhÄnden, som vi blev Êldre, virkede hun bare sÄ livsglad, sÄ jeg har aldrig haft den tanke, at det kunne komme dertil, siger Tanja HÞivang.

I en rundspÞrge, som TV 2 har lavet pÄ fem af landets gymnasier, svarer 35 procent af eleverne, at de har haft selvmordstanker. Ofte har tankerne vÊret begrundet i meningslÞshed. Om det er derfor, 18-Ärige Michelle tog sit liv, fÄr vi aldrig svar pÄ.

I klippet nedenfor kan du hĂžre Michelles mor fortĂŠlle mere om den frygtelige nat, hvor hun fik beskeden om sin datters selvmord.

TV 2 DOKUMENTARS ETISKE OVERVEJELSER

  • Under researchen til dokumentaren 'Teenage-selvmordene har TV 2 Dokumentar rådført sig med flere eksperter inden for selvmordsforskning. Alle har tilkendegivet, at det er vigtigt at sætte fokus på selvmord blandt unge i en tv-dokumentar, da selvmord generelt er tabubelagt i samfundet.
  • TV 2 Dokumentar har under hele forløbet lænet sig op ad WHO’s anbefalinger til medier, der dækker emnet selvmord.
  • De to eksperter i dokumentaren, Lilian Zøllner, leder for Center for Selvmordsforskning og Eirin Garnås, psykolog ved Klinik for selvmordsforebyggelse i Herning har begge set programmet igennem, inden det blev sendt.