Medie guider turister: Her er ti fantastiske danske byer

Christiansfeld i Sønderjylland og jagtlandskaberne i Nordsjælland i blandt andet Dyrehaven og Gribskov er blevet erklæret som to af de mest unikke og smukke områder i verden af FN-organisationen Unesco, der for nylig har indlemmet de to områder i den prestigefyldte liste over vores verdensarv - Unescos World Heritage List.

Men der er ti byer i Danmark, der er mindst lige så smukke, som de bare aldrig har hørt om i resten af verden, hævder det engelsksprogede medie The Local, der leverer nyheder fra Danmark på engelsk til en række lande.

- Vi har fundet steder spredt over hele landet, som danskerne selv strømmer til i løbet af sommermånederne, fra Vadehavet i Jylland til den klippefyldte ø Bornholm, skriver The Local.

Blandt de byer, der er med på The Locals liste er klassiske feriemål for danskere, der søger til strand og hav, som Skagen og Hornbæk, men der er også steder, som vi måske ikke selv ser som indlysende turistmål.

Her er de 10 byer og The Locals begrundelse for at have dem med pĂĄ listen:

1. Skagen

Skagen er Danmarks nordligste by, den ligger på en lille halvø, hvor Kattegat og Skagerak mødes. Den blev populær hos de danske, impressionistiske malere, der forsøgte at male det specielle lys, der siges at være unik for egnen.

2. Ebeltoft

Ebeltoft er endnu et af danskes favoritsteder på grund af stedets naturlige skønhed, det gamle bycenter og fantastiske strande. Det nordøstlige Jylland er fyldt med forretninger, hvor lokale kunstnere og kunsthundværkere sælger deres glas, krukker og smykker til de mange sommergæster.

3. Ærøskøbing

Ærøskøbing ligger på øen Ærø lige syd for Fyn. Ærøskøbing er en af landets mest idylliske byer. Den fejrede for nylig sit 750-års jubilæum og har fastholdt meget af sin landlige charme med velholdte, gamle huse og brostensbelagte gader.

4. Hornbæk

Hornbæk bliver ofte kaldt den danske riviera. Den ligger omgivet af smukke skove og hvide sandstrande. Hornbæk var oprindelig en lille fiskerby, der blev forvandlet til en populær destination for turisterne i sidste del af det 18. århundrede.

5. Ribe

Ribe er den ældste by i Skandinavien, grundlagt en gang tidligt i det ottende århundrede. Samfundet har bevaret en stor del af sin middelalderlige arv, og har en imponerende domkirke og flere museer om den danske vikinge-tid.

6. Gudhjem

Gudhjem er en meget smuk fiskerby med bare 700 indbyggere pĂĄ Bornholms nordlige kyst. Byen er bygget ind i i en stejl klippe, der leder ned til havnen.

7. Kolding

Kolding lige nord for Christiansfeld har attraktioner som slottet Koldinghus, en botanisk have og en charmerende gammel bydel - og sĂĄ ligger den kun en halv time fra Legoland.

8. Vejle

Vejle er en stor by på den østlige jyske kyst. Vejle er mest kendt for sine skovklædte høje, havnen og en ikonisk vindmølle. Fjorden er også stedet, hvor det fantastiske lejlighedskompleks "Bølgen" ligger.

9. Dragør

Mange rejsende ved ikke, at bare 12 kilometer fra Københavns centrum ligger en af danskernes yndlingssteder. Den gamle del af byen er en kompakt, billedskøn oplevelse af små gader med gulmalede huse, røde tag og brostensbelagte gader.

10. Silkeborg

Silkeborg ligger ved breden af Gudenåen i Midtjylland, omgivet af et smukt landskab af høje. Det er Danmarks største skovdistrikt, og der er et stort antal søer.

De ti byer

1. Skagen.

2. Ebeltoft

3. Ærøskøbing

4. Hornbæk

5. Ribe

6. Gudhjem

7. Kolding

8. Vejle

9. Dragør

10. Silkeborg