Livsstil

Eric Paulsen forstår fugle-sprog

Når vi andre hører fuglekvidder, hører Eric Paulsen fuglene advare hinanden om katte og høge. Han hører hanner og hunner kalde på hinanden.

- Naturen taler til mig. En tur i skoven er ikke bare en tur i skoven med fuglekvidder her og der. Nej, jeg kan høre, hvad de siger. Jeg forstår ofte, hvad de prøver på at sige til hinanden, siger Eric Paulsen.

Men han forstår ikke bare, hvad fuglene siger, han kan også imitere deres kald. I Go’ Morgen Danmarks studie viser han blandt andet, hvordan en grågås, gråand og en rødben lyder. Lydene har han øvet sig på, siden han var barn i USA, hvor han kommer fra. Her tog hans forældrene ofte ham og hans bror med ud i naturen.

- Det faldt mig naturligt at prøve at efterligne tingene og prøve at forstå, hvad fuglene egentlig sagde. For deres sprog, uanset hvad det er for en fugl, det er meget komplekst, siger Eric Paulsen.

Han har lært hele familien rødbenens kald, som de blandt andet bruger, hvis de bliver væk fra hinanden i Bilka.