Piger bliver lettere mobilafhængige: Her er faresignalerne...

De har den med sig overalt. Mobiltelefonen er fast inventar i de fleste teenageres lommer, for der skal helst ikke gå mange minutter, før tekstbeskeder fra venner og veninder bliver besvaret.

Men selvom hyppig sms-aktivitet er kendetegnende for bĂĄde drenge og piger, har piger en større risiko for at blive pĂĄvirket negativt af sms'er, viser et nyt studie foretaget af Delaware County Community College, hvor man har analyseret adfærden af 211 piger og 192 drenge fra skoler i USA.

TV 2 har tidligere sat fokus pĂĄ usunde mobilvaner i dokumentaren 'NĂĄr mobilen tager magten'. Se dokumentaren pĂĄ TV 2 Play

- Mens piger sender tekstbeskeder for at interagere og pleje deres relationer, bruger drenge i højere grad sms'erne til at udveksle informationer. Samtidig føler de sig i højere grad forpligtede til at besvare alle tekstbeskeder, hvilket risikerer at forstyrre deres skolegang og dermed medfører dĂĄrligere resultater,' siger Dr. Lister-Landman til Daily Mail. 

Tidligere studier viser, at teenagere i gennemsnit sender og modtager 167 tekstbeskeder, og at tekstbeskeder er deres foretrukne kommunikationsmetode.

Her er fem tegn på at din datter er mobilafhængig:

 1. Lange tekstbeskeder

  Hvis din datter skriver og modtager lange tekstbeskeder, kan det være et tegn pĂĄ afhængighed.

 2. Bemærkninger fra andre

  Du modtager klager fra andre over mængden af tid, som din teenager bruger på at sende tekstbeskeder.

 3. Telefonen er førsteprioritet

  Tjekker hun telefonen før alt andet? Og hører du tit bemærkningen 'bare lige 5 minutter mere', når du beder hende om at lægge telefonen fra sig? Så kan det være tegn på afhængighed.

   

 4. Skjuler forbruget

  Hun går i forsvarsposition og lyver om forbruget, når du spørger til hendes tidsforbrug af sms'er.

 5. Søvnbesvær

  Hun har svært ved at falde i søvn om aftenen, fordi tekstbeskederne forstyrrer hende.

- Afhængighedsfølelsen er problematisk, fordi det er svært at skære ned på sms-forbruget. Ofte bliver man frustreret og går i forsvarsposition, når man bliver konfronteret med det,' siger Dr. Lister-Landman.