Livsstil

Vred mor: Må vens mor beordre min søn til at sidde ned og tisse?

Du kan se Spørg Charlie på TV 2 PLAY

Hvor langt kan man gå, når man retter på andres børn? Og kan man virkelig bestemme, om gæster sidder ned eller står op, når de tisser i ens hjem? Det er dilemmaer, panelet i denne uges udgave af Spørg Charlie bliver sat over for.

En fortvivlet mor til en ung dreng skriver til panelet, fordi hendes søn har fået en reprimande af en vens mor. Sønnen har været hjemme ved en ven, og i dette hjem vil forældrene ikke tillade at man står op og tisser – barn eller voksen.

Vennens forældre har fanget den fortvivlede mors søn i alligevel at stå op og tisse, da han havde glemt forbuddet, og de har derfor sagt til ham, at han ikke er velkommen, hvis han ikke sætter sig ned og tisser.

- Synes panelet, at det er rimeligt at sætte sådan nogle regler for sine gæster, og hvad skal vi gøre? Vores søn synes, det er en virkelig underlig regel, og i sidste ende holder han måske helt op med at besøge sin kammerat, skriver moren.

I Spørg Charlie beder vært Michael Meyerheim panelet om deres bud på, hvad moren – og sønnen – skal gøre.

I denne uges udgave medvirker Vild Med Dans-danseren Thomas Evers Poulsen, skuespillerinderne Susse Wold og Pernille Højmark og tv-værten Jens Gaardbo.

- Det er da den mest idiotiske regel, det må de da selv om, hvad de gør derhjemme, men det kan de da ikke forlange af gæsterne, siger Susse Wold.

Panelet debatterer, om det generelt er urimeligt at bede gæster om at sætte sig ned. Her er panelet enige om, at det i virkeligheden giver meget god mening for mænd at sidde ned og tisse, men de mener alligevel, at det er en urimelig grænse at sætte.

- Men man kan jo også sige ’Skik følge eller land fly” – altså, hvis det er sådan, reglen er, så må man jo gøre det, siger Pernille Højmark.  

Men det møder modstand fra Jens Gaardbo.

- Prøv nu at høre; vi kan da ikke pålægge vores gæster visse toiletvaner, det kan vi jo ikke.

Panelet forstår godt morens og sønnens vrede og forundring, men alligevel råder de dem til at overholde vennens forældres regler.

- Han skal da lege med sin kammerat, og så skal de ryste lidt på hovedet, siger Susse Vold.

- Jeg tror, at forældrene skal sige: ”prøv lige at høre her, det er skørt med den mor i det andet hjem, men gør bare som de siger, der går ikke noget af dig, fordi hvis du gerne vil lege med Niels-Ole, så gør du bare det.” Man skal fritage drengen for skam og skyld, siger Jens Gaardbo.

Hvad mener du? Kan man tillade sig at bede sine gæster om det? Og har panelet ret, når de råder moren til at få sønnen til at sætte sig ned? Du kan kan give din mening til kende i afstemningen til venstre.

Du kan høre flere råd fra panelet i Spørg Charlie på TV 2 PLAY