I dag har Jacob levet af juice i 100 dage: Så meget har han tabt sig

16x9
Jacob Holmkjær Ossipoff har tabt sig 45,5 kilo i løbet af 100 dages juicekur. Foto: Privatfoto

- Jeg kunne ikke længere se bort fra, at min familie og min forlovede var bekymrede for, hvor længe jeg ville leve.

Sådan fortæller 34-årige Jacob Holmkjær Ossipoff, da han skal forklare, hvorfor han for 100 dage siden tog en drastisk beslutning om udelukkende at leve af juice for at komme overvægten til livs.

På det tidspunkt vejede han 230 kilo, en overvægt han langsomt havde oparbejdet siden barndommen.

Gemte sig bag sundhedstjek
En af de første gange Jacob Holmkjær Ossipoff kom på slankekur, var han 11 år gammel. Dengang gennemførte han et ophold på et julemærkehjem, og det virkede efter hensigten.

Men efter noget tid tog han de tabte kilo på igen. Det samme mønster har gentaget sig hver gang, han har forsøgt at slanke sig.

Denne gang skulle det være slut. Jacob Holmkjær Ossipoff kunne ikke længere ignorere ønsket fra sine nærmeste om, at han skulle tabe sig.

- Jeg gemte mig bagved lægens sundhedstjek. De viste ikke tegn på hverken diabetes eller andre livsstilssygdomme. Jeg så det ikke som et problem. Jeg kunne passe mit arbejde og havde det godt.

- Hver gang vi mødtes i familien var samtaleemnet altid, at jeg var tyk, og at de var bekymrede for, hvor længe jeg ville leve. Mine forældre havde tårer i øjnene, det var svært.

Foto: Privatfoto

Fulgt af lægen under kuren
Til sidst indså Jacob Holmkjær Ossipoff, at han måtte gøre noget. Derfor gik han i tænkeboks for at finde en kur, han kunne holde fast ved, så det ikke endte som alle de andre gange.

Her faldt han over en kur på nettet, hvor han skulle leve udelukkende af juice. Da det var et drastisk skridt, brugte han et halvt år på at tage tilløb til kuren, ved at læse så meget han kunne om folks erfaringer med juicekure, og at det ikke ødelagde noget i kroppen.

Til sidst konsulterede han egen læge for at fortælle om sine planer.

- Min læge ville gerne vide, hvad det gik ud på og sikre sig, at jeg fik proteiner og vitaminer nok, så jeg skulle fremlægge kuren og opskrifterne.

- De godkendte den, og vi lavede en aftale om, at jeg skulle testes undervejs i forløbet, så de kunne nå at sætte bremsen i, hvis det skulle vise sig at skade min krop, siger han.

Men til Jacob Holmkjær Ossipoffs held er han sluppet for advarsler fra lægen, og her 100 dage senere kan han gøre status.

Foto: Privatfoto

Så meget har Jacob tabt sig
Ved hjælp af juicekuren og motion fire gange om ugen, har Jacob Holmkjær Ossipoff tabt 45,5 kilo. Derudover har han droppet de smertestillende piller, han tidligere tog mod rygsmerter.

Hvor han før i tiden hverken spiste morgenmad eller frokost men kun aftensmad, der primært bestod af færdigretter, fastfood, hjemmelavet ris, pasta eller kartofler med kød til men uden grøntsager, så har de sidste 100 dage set noget anderledes ud.

Dagen har Jacob Holmkjær Ossipoff startet med et ingefærshot bestående af et æble og fire-fem centimeter ingefær. Lidt senere om morgenen var det tid til en morgenjuiceopskrift, som han også lavede til aftensmad.

En morgen- og aftenjuice kunne for eksempel bestå af et æble, en håndfuld spinat, en kvart ananas, en halv agurk, en lime, tre centimeter broccoli, en lille håndfuld ærter, en halv avocado, en spiseskefuld hampeprotein, en spiseskefuld frø som eksempelvis solsikkekerner og fiskeolie.

Til frokost og senere på dagen var der atter juice på menuen, dog ikke en der var lige så tyk som morgen- og aftenjuicen og uden hverken proteinpulver og fiskeolie.

Foto: Privatfoto

Det værste ved kuren
Man kunne umiddelbart tro, at sultfornemmelse og trang til søde sager er det værste ved 100 dage på juicekur. Men det er en helt anden trang, som Jacob Holmkjær Ossipoff endnu ikke har rystet af sig, forklarer han.

- Da den første uge var gået, var jeg ovre trangen til søde sager, og kroppen havde vænnet sig til, at den skulle klare sig på juice. Men trangen til at tygge noget, den har jeg stadig, og der er dage, hvor jeg bare gerne vil tygge på noget.

- Jeg fik gode råd på min Facebook fra de over 2200, der følger mig, og her blev jeg foreslået bivoks og lakridsrod. Bivoks smagte ikke særlig godt, så jeg tager tyggetrangen med lakridsrod.

Foto: Privatfoto

Efter i dag er de 100 dage på juicekur overstået, og på fredag kan Jacob Holmkjær Ossipoff langsomt vænne sig til at spise fast føde igen. Den veloverståede kur bliver dog ikke fejret med en 700 grams sirloin steak, fortæller han.

- Jeg kunne godt tænke mig det, men det tør jeg ikke. Jeg er bange for, at jeg får alvorlige kramper i maven. Det har jeg prøvet før, da jeg efter tre uger på kur spiste seks mandler på grund af tyggetrangen. Jeg måtte døje med mavekramper tre dage efter.

- Jeg tager det stille og roligt. Måske laver jeg en pureret græskarsuppe. I næste weekend kan jeg fejre det lidt mere med familien.

Selvom kuren er slut, har Jacob Holmkjær Ossipoff stadig tænkt sig at leve af juice fire dage om ugen. De resterende dage kombinerer han juice med et fast måltid om aftenen. Målet er dog ikke nået endnu. Inden 12. august næste år skal vægten være nede på 130 kilo. Lykkes det, har han tabt 100 kilo på et år.

Herunder finder du en juiceopskrift, og du kan se et et interview med Christian Bitz, der vurderer en juicekur, han selv prøvede i tre dage.