Livsstil

Derfor har vi den lille lomme i bukserne

Har du altid undret dig over, hvad den lille lomme i forlommen egentlig er beregnet til? Så læs med her.

Der er forlommer, og der er baglommer. Og så er der den lille rektankulære lomme, som ikke kan have plads til meget andet end et stykke tyggegummi eller måske en hårnål, hvis man er heldig. Mønter dur ikke - i hvert fald ikke ret mange ad gangen, og hvis man endelig skulle have en mønt i den rektankulære lomme, må man ofte bakse med fingrene for at få den op af den noget trangte plads.

Ikke desto mindre findes lommen på samtlige, producerede jeans. Men hvad er så egentlig formålet med den?

Det samme spørgsmål har jeans og tekstil-eksperter stilt sig selv i et online forum, skriver den britiske avis The Independent. Og her kommer en bruger, Renata Janoskova, med svaret på den mystiske lomme. 

Det viser sig nemlig, at da cowboybukserne blev introduceret tilbage i 1800-tallet, havde cowboys normalt deres ur hængende i en kæde og opbevarede uret i deres veste. Men for at urene ikke skulle gå i stykker, opfandt den amerikanske tøjproducent Levi Strauss & Co. den lille rektangulære lomme i forlommen, hvor uret kunne ligge beskyttet.

Kondom- og tændstik-lomme

Levi Strauss forklarer selv i et blogopslag, at lommen siden har haft flere funktioner og dermed også har lagt navn til lidt af hvert.

Blandt andet kan "kondom-lommen", "mønte-lommen", "tændstik-lommen" og "billet-lommen" nævnes som nogle af øgenavne, lommen har fået.