Livsstil

Efter operation og et års tavshed: Sådan har Jesper det i dag

Den progeria-ramte nordjyde, Jesper Sørensen, har ikke vist sig på tv siden en større hofteoperation - nu sætter han ord på, hvordan det går.

Danskerne har fulgt Jesper Sørensen, siden han for flere år tilbage lukkede os ind og fortalte om livet med sygdommen progeria i TV 2-programserien 'Drengen i den gamle krop.'

I et års tid har den i dag 18-årige nordjyde dog holdt sig helt ude af rampelyset efter en større operation. Men fredag morgen gæstede han 'Go' morgen Danmark' for at overraske sin gode ven Morten Resen, der havde sidste dag som vært på programmet. 

Ramt af hofteskade

Jesper Sørensen måtte sidste år igennem en større hofteoperation, efter han under en fodboldkamp ramte bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen.

- Jeg synes, jeg har det godt i dag. Der er selvfølgelig stadig lidt, som altid vil være der fra dengang, hvor jeg kom galt afsted, siger Jesper Sørensen.

Med progeriasygdommen, der får kroppen til at ældes helt op til otte gange hurtigere end normalt, har det været en lang proces at komme igen. Og den unge nordjyde lægger derfor heller ikke skjul på, at det har været en hård omgang. 

- Jeg lå jo i en sygehusseng i over en uge uden at komme ud af den. Jeg lå konstant og sov og snakkede med læger. Mine muskler var simpelthen forsvundet. Og for mig betyder det jo, at jeg kun kunne stå på jorden i et halvt minut, så kunne jeg ikke mere, forklarer Jesper Sørensen.

Tilbage på skolebænken

Han husker det som kedeligt og trist at være indlagt i de i alt 16 dage. Og derfor er han nu glad for at være tilbage på Hjørring Produktionsskole, hvor han sidste år startede på køkkenlinien. 

- Det er rigtig godt. Ellers tror jeg godt, jeg kunne være blevet bims, siger han.

Mennesker med progeria bliver sjældent ældre end 13 år. Med sine 18 leveår er det altså mod alle odds lykkedes Jesper Sørensen at nå at blive voksen. Og da Morten Resen i fredagens 'Go' morgen Danmark' spurgte den unge nordjyde, om både hovedet og kroppen har det godt lige nu, lød svaret:

- Ja, det håber jeg da.